Ricciardo nog steeds in de wolken: 'Fijn om een positieve invloed te hebben op mensen' Formule 1
Formule 1

Ricciardo nog steeds in de wolken: 'Fijn om een positieve invloed te hebben op mensen'

Ricciardo nog steeds in de wolken: 'Fijn om een positieve invloed te hebben op mensen'

Daniel Ricciardo zit nog steeds op een roze wolk na de overwinning op het circuit van Spa. De coureur voelt dat hij iets heeft losgemaakt bij het team van McLaren, wat hem gelukkig stemt. Het was de eerste keer sinds 2012 dat er een McLaren-coureur een overwinning binnen sleepte, iets waar de Australiër nog steeds trots op is.

Het mocht ook even duren voor de coureur. Ricciardo had namelijk een zwaar eerste half jaar achter de rug. De McLaren-bolide deed nog niet wat hij ervan had verwacht. Daarom is de overwinning ook des te zoeter. 'Het was een extreem drukke week in Monza, het duurde voor mij ook even voordat het bij mij binnen kwam. Ik had een paar dagen rust nodig om bij te komen, maar dat is wat mij betreft echt een luxeprobleem', ging de Australiër verder.

De trofee staat nu naast de trofee van Senna, die de legendarische Braziliaan won op het circuit van Adelaide. 'Het voelt allemaal nog wat surreëel. Ik doe dit nu al een aantal jaar, maar knijp mezelf af en toe nog steeds wel eens. Ik heb gewoon ongelofelijk veel lol in wat ik doe en ik heb er niet altijd woorden voor. Het is nog niet helemaal ingezonken, maar ik kan nu wel van buiten kijken en denken: wauw, dat was cool', gaat de coureur verder.

Positieve invloed maakt Ricciardo blij

De coureur vindt vooral de invloed die de overwinning had op het team mooi om te zien. 'Dat maakt mij gewoon blij. Het geeft mij een goed gevoel om een positieve invloed te hebben op mensen. Juist omdat er zo veel mensen achter mij staan. Het voelt voor mij als een absolute bonus', legt Ricciardo uit. 'Er was een moment waarop ik dacht: Stop met dingen over mij publiceren want mensen worden er gek van, maar opnieuw: het is een mooi gevoel', sluit de coureur af.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws