Sainz en Leclerc overwegend tevreden met nieuwe onderdelen: 'Weten niet wat het resultaat is' Formule 1
Formule 1

Sainz en Leclerc overwegend tevreden met nieuwe onderdelen: 'Weten niet wat het resultaat is'

Sainz en Leclerc overwegend tevreden met nieuwe onderdelen: 'Weten niet wat het resultaat is'

Ferrari komt dit weekend met een update voor Charles Leclerc. De Monegask krijgt een nieuw hybridesysteem gemonteerd van Ferrari, iets dat de Italiaanse renstal verder naar voren zou moeten brengen in de pikorde. Toch verwachten hij en zijn teamgenoot Carlos Sainz nog niet veel van de nieuwe componenten.

'We hadden al eerder gesproken over het moment waarop het 't meest strategisch zou zijn om nieuwe componenten in onze bolide te stoppen', vertelt Carlos Sainz aan de Italiaanse tak van Motorsport.com. 'We hebben onze gehele motorenpool gecheckt en zagen dat de krachtbron van Charles, die hij in Hongarije gebruikte, nogal wat problemen had. Daarom hebben we besloten om de componenten bij hem in de bolide te steken', vertelt de Spanjaard.

Zelf is Sainz overigens niet teleurgesteld over de keuze. In Leclercs geval was het steken van de vierde motor urgenter. Het team heeft er veel moeite ingestoken om het programma verder te laten gaan, ik ben vooral blij dat hij dit weekend de kans krijgt om de nieuwe onderdelen aan de tand te voelen', gaat de coureur verder over de nieuwe motoronderdelen.

Geen hoge verwachting van nieuwe onderdelen

Leclerc laat op zijn beurt weten niet teveel wonderen te verwachten van de nieuwe onderdelen die zijn bolide gaat krijgen. 'We denken dat het een stap voorwaarts is, maar we weten nog niet helemaal zeker hoeveel verschil het gaat maken. Dat zullen we moeten zien. Ik denk wel dat het nuttig is om het uit te proberen, het gat naar McLaren is immers heel erg klein, gaat de Monegask verder in een interview, eveneens met Motorsport.com.

Sainz moest vorig weekend met leden ogen kijken naar de overwinning van zijn oude team McLaren, hij zag zijn vervanger Daniel Ricciardo als eerste over de streep komen. Spijt heeft de Spanjaard overigens niet: 'Ik ben eigenlijk zelfs blij voor ze. Ze hebben het heel erg verdiend en ik ben er trots op dat het werk dat ook ik de twee jaar ervoor heb verzet nu zijn vruchten begint af te werpen', vertelt Sainz.

Geen spijt van Ferrari

Zelf is Sainz nog steeds overtuigd van zijn keuze voor Ferrari. 'Ik ben hier uiteindelijk gekomen om het beste uit het team te halen, daarnaast geloof ik dat dit de juiste plek is om races te winnen op termijn. We zaten dit jaar in Silverstone al dichtbij en heel eerlijk, als ik geen ongelukje had gehad met Pierre Gasly, had ik ook kunnen strijden om de winst', verklaart Sainz strijdbaar.

Wedden op GP Rusland: Zes keer je inzet voor overwinning Verstappen in de regen?Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws