Ricciardo ontloopt gridstraf in Rusland na Q1-momentje met Stroll Formule 1
Formule 1

Ricciardo ontloopt gridstraf in Rusland na Q1-momentje met Stroll

Ricciardo ontloopt gridstraf in Rusland na Q1-momentje met Stroll

Daniel Ricciardo heeft een gridstraf ontlopen na de kwalificatie voor de Grand Prix van Rusland. De Australiër kwam in het eerste deel van de kwalificatie Lance Stroll tegen op het asfalt en de stewards besloten naar het incident te kijken. Na met beide heren gesproken te hebben heeft de wedstrijdleiding besloten dat verdere actie niet nodig was. Ricciardo start de Grand Prix dus gewoon vanaf P5.

Tijdens Q1 van de kwalificatie kwam de McLaren-coureur collega Stroll tegen op het circuit. In bocht twee leek Ricciardo de Canadees in de weg te rijden, wat de stewards voldoende vonden om hem na afloop van de wedstrijd op het matje te roepen. 'De coureur van auto 3 (Ricciardo, red.) zat in een trage ronde en werd door zijn team geïnformeerd dat zijn teamgenoot eraan kwam. De zichtbaarheid achter hem was echter beperkt door het natte wegdek.'

'Zodoende was hij er niet van op de hoogte dat auto 18 (Stroll, red.) eraan kwam. In de mening van de stewards was het onmogelijk om hem aan te zien komen, tot op het laatste moment', wordt beargumenteerd in officiële documentatie van de FIA. De spray, het water dat een F1-auto opwerpt als over een nat wegdek gereden wordt, van Norris was te heftig om Stroll aan te zien komen.

McLaren verwacht snelle ronde Stroll niet

McLaren ging er daarnaast vanuit dat Stroll niet aan een snelle ronde bezig was omdat hij zojuist uit een snelle ronde kwam. De Britse renstal gaf later tegenover de stewards toe dat dat een verkeerde aanname was. Ricciardo ging meteen uit de weg toen hij merkte dat de Aston Martin-coureur eraan kwam, waardoor het voorval hem geen gridstraf opgeleverd heeft. De stewards laten het bij een reprimande.

Wel wordt er benadrukt dat wanneer een dergelijk vergrijp zich weer voordoet, de straf zwaarder kan zijn. Na het herzien van de videobeelden, het horen van de boordradio's van Ricciardo en de beargumentering van het team zien de stewards echter niet in waarom ze een straf uit zouden moeten delen. Ricciardo zal de Grand Prix van Rusland dus starten van P5, waar hij zich kwalificeerde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws