Ricciardo over winst Gasly: 'Hij verdient het echt' Formule 1
Formule 1

Ricciardo over winst Gasly: 'Hij verdient het echt'

Ricciardo over winst Gasly: 'Hij verdient het echt'

Daniel Ricciardo heeft aan Sky Sports laten weten dat de GP van Italië geen gemakkelijke race was. Specifiek was het een moeilijke race voor Pierre Gasly volgens de Australiër. De jonge Fransman won op Monza zijn eerste race in de Formule 1, wat volgens Ricciardo een uitzonderlijke prestatie is.

De Renault-coureur licht toe: ‘Het is niet makkelijk. Mentaal gezien is het heel moeilijk zelfs. Voor hem om alles op een rijtje te houden voor zijn eerste winst; dan verdient hij het echt.' De Australiër is dan ook blij voor Gasly en feliciteert hem van harte met zijn overwinning. Zelf werd Ricciardo zesde, waardoor hij nu op de negende plek staat in het WK-klassement.

Over de race is Ricciardo dan ook erg openhartig. 'Ik liet zien dat ik wat gefrustreerd was', begint de Renault-coureur. 'Dat is racen. Ik deed wat ik kon.' Bij de start om 15.10 uur kwam Ricciardo goed weg en wist hij even mee te rijden voor de top. Het bleek echter de start van een knotsgekke race te worden waarin een aantal coureurs uitvielen.

Vroeg in de race viel Sebastian Vettel namelijk uit, waarna ook Kevin Magnussen het veld moest ruimen. Later in de race crashte ook Charles Leclerc waarna de GP van Italië kort werd stilgelegd. In de tijdelijke onderbreking werd duidelijk dat Lewis Hamilton een stop/go-penalty zou krijgen van tien seconden, waardoor hij na de herstart achteraan moest beginnen en zichzelf terug in de punten moest rijden. Waar Max Verstappen hier flink van had kunnen profiteren, viel de Nederlander echter ook uit.

Ocon: 'We hadden een podium kunnen halen'

Esteban Ocon houdt gemixte gevoelens over aan de Italiaanse Grand Prix. 'Het was een goede race, maar dit was één van die races waarbij je het podium had kunnen halen', zegt hij op de website van Renault. 'We hadden geen geluk, vooral met de pitstop vlak voor de rode vlag. Anderen hadden toen een gratis pitstop.' (Foto: Renault Sport Media)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws