Rich Energy roept vragen op met aankondiging over F1-terugkeer Formule 1
Formule 1

Rich Energy roept vragen op met aankondiging over F1-terugkeer

Rich Energy roept vragen op met aankondiging over F1-terugkeer

Rich Energy heeft voor een hoop drama gezorgd op Valentijnsdag. Het bedrijf zou een aankondiging doen over een eventuele terugkeer in de Formule 1, maar heeft daarbij voornamelijk onduidelijkheid geschept. De video die uiteindelijk is geüpload, is incompleet en bevat meerdere feitelijke onjuistheden. Daarnaast is het nog steeds niet precies duidelijk hoe het bedrijf zal terugkeren in de F1.

De voormalig sponsor van Haas F1 heeft in elk geval aangekondigd dat het 'een team' gaat sponsoren in de koningsklasse. Welk team dat zal worden wilde William Storey, CEO van Rich Energy, nog niet zeggen. Volgens hem is er een deal gesloten met een onbekende aandeelhouder van een eveneens nog onbekend F1-team, Rich Energy zal naar verluidt hoofdsponsor worden. De naam van de aandeelhouder werd wel genoemd in de aankondigingsvideo, maar was onverstaanbaar. Het is dus afwachten tot er meer bekend gemaakt wordt rondom de hele situatie.

Drama rondom aankondiging

De aankondiging werd in eerste instantie een uur uitgesteld. In plaats van het geplande bericht, kregen geïnteresseerden reclame over hun nieuwe energiedrankje te zien. Een uur later was er nog steeds geen tweet of persbericht uitgebracht, deze kwam uiteindelijk één uur en twintig minuten te laat binnen. Rich Energy was in de sponsorschap-tijd met Haas al onprofessioneel bezig, maar lijkt nu weinig te hebben veranderd. Flinke kritiek van F1-fans via Twitter is het gevolg.

In de video werd wel gelijk een rentree in de Formule 1 aangekondigd. Vervolgens gaat Storey in op gebeurtenissen uit het verleden. Hierbij maakte hij feitelijk onjuiste beschuldigingen over partijen die betrokken waren bij de overname van Force India in 2018. Daarnaast herhaalt hij een eerder statement, dat Rich Energy de sponsordeal met Haas had ontbonden vanwege 'slechte sportieve resultaten'. Dit is door meerdere partijen, buiten het team om, ontkracht. De video is hieronder te zien.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws