Rossi: 'Alonso is een geweldige mentor voor opkomende coureurs' Formule 1
Formule 1

Rossi: 'Alonso is een geweldige mentor voor opkomende coureurs'

Rossi: 'Alonso is een geweldige mentor voor opkomende coureurs'

Volgens Laurent Rossi is Fernando Alonso de ideale leermeester voor jonge, opkomende coureurs. De CEO van Alpine vind dat de Spanjaard niet alleen een inspiratie is voor velen, maar ook een effectieve mentor. De coureurs waaruit de Alpine-jeugdopleiding bestaat, zouden veel kunnen profiteren van de komst van Alonso.

De tweevoudig wereldkampioen heeft natuurlijk een hoop ervaring in de Formule 1 en dat ziet Rossi volgens motorsport.com als één van zijn sterkste punten. 'Dat is van onschatbare waarde voor jonge coureurs die nog volop in ontwikkeling zijn.' Niet alleen kan Alonso mentaal de coureurs steunen, de CEO denkt dat hij ook fysiek veel bij kan brengen. 'Hij kan ze leren hoe je het beste uit de auto kan halen.'

Lungaard en Zhou kunnen hulp gebruiken

Christian Lundgaard en Guanyu Zhou, beide onderdeel van de Alpine-jeugdopleiding, hebben afgelopen jaar al een keer samen kunnen werken met de voormalig McLaren-coureur. Lundgaard bracht bijvoorbeeld het hele weekend in Abu Dhabi met hem door. 'Ik zat naast hem bij de briefings en zag hoe geconcentreerd hij was. Hij hoefde niet eens te racen en toch had hij die focus.'

Zhou zegt ook veel geleerd te kunnen hebben van de Spanjaard, hij bracht de rookietests met hem door. 'Hij heeft me geholpen met mijn rijvaardigheid en daarnaast kunnen wij het goed met elkaar vinden. Ik heb ontzettend veel geleerd in de twee weken die ik met hem heb doorgebracht.' De Chinese coureur begint dit jaar aan zijn derde seizoen in de Formule 2. Hij hoopt na 2021 eindelijk de stap naar F1 te kunnen maken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws