Prost wilde zich verkiesbaar stellen als FIA-president: 'Leek mij leuke functie' Formule 1
Formule 1

Prost wilde zich verkiesbaar stellen als FIA-president: 'Leek mij leuke functie'

Prost wilde zich verkiesbaar stellen als FIA-president: 'Leek mij leuke functie'

De onlangs bij Alpine vertrokken Alain Prost heeft met de gedachte gespeeld om zich verkiesbaar te stellen als opvolger van Jean Todt om FIA-president te worden. De fransman besloot uiteindelijk niet mee te doen en zag dat de positie werd ingenomen door de onlangs gekozen Mohammed Ben Sulayem.

Tegenover Speedweek vertelt hij over zijn gedachte om zichzelf verkiesbaar te stellen. 'Ik zit al bijna veertig jaar in de Formule 1 en heb tal van functies gehad. Ik was coureur, later teammanager en vervolgens commissaris in de besturen van diverse raceteams', zo somt hij zijn ervaring in de koningsklasse op.

De Fransman denkt dan ook dat hij geschikt zou zijn geweest voor de functie. 'Ik denk dat het een functie zou zijn geweest die ik leuk zou hebben gevonden', aldus Prost. Toch besloot hij het niet te doen, mede doordat er destijds nog geen sprake was van een vertrek bij Alpine, en omdat hij verder graag wil werken met mensen die hem gelukkig maken.

Vertrek bij Alpine

Prost vertrok onlangs bij Alpine na er jarenlang als adviseur te hebben gediend. De Fransman was het niet eens met de manier waarop zijn vertrek tot stand is gekomen en heeft in verschillende media uitgehaald naar het handelen van het team en CEO Laurent Rossi, van wie Prost stelt dat hij het rijk voor hem alleen zou willen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws