Russell blij dat Hamilton in F1 bleef: 'Daarmee heeft hij mijn carrière gered' Formule 1
Formule 1

Russell blij dat Hamilton in F1 bleef: 'Daarmee heeft hij mijn carrière gered'

Russell blij dat Hamilton in F1 bleef: 'Daarmee heeft hij mijn carrière gered'

George Russell is Lewis Hamilton dankbaar dat hij heeft besloten om afgelopen seizoen nog te rijden in de Formule 1. Russell kende een goed debuutjaar bij Mercedes, maar dat kwam volgens hem ook omdat hij zijn teamgenoot direct wist te verslaan. De jonge coureur denkt dat men anders naar zijn jaar had gekeken als hij naast iemand anders had gereden. Hamilton lijkt ook in de aankomende jaren nog in de Formule 1 te blijven rijden.

Hamilton gaat al richting de veertig jaar, maar er lijkt bij de zevenvoudig wereldkampioen, net zoals bij Fernando Alonso, geen maat op te staan. Russell is niet verbaasd dat zijn teamgenoot nog een aantal jaren door wil. 'Zeker niet wanneer je ziet op welk niveau hij presteert, hoe jong hij er uit ziet en hoe fit hij is', wordt de jonge Brit geciteerd door de Britse tak van GPFans. 'Hij geniet van het racen. Hij geniet ook van de reis waar we als team mee bezig zijn om Mercedes terug naar de top te brengen.'

Russell: 'Ik heb veel aan Hamilton te danken'

Dit jaar reden de twee coureurs voor het eerst voor hetzelfde team. Daarin wist Russell direct Hamilton te verslaan. Russell werd uiteindelijk vierde in het coureurskampioenschap terwijl Hamilton op de zesde plek eindigde. Dat had ook te maken met het feit dat de W13 aan het begin van het seizoen allesbehalve een stabiele bolide was. Naar eigen zeggen heeft de 103-voudig race-winnaar dat gedeelte van het jaar zich gefocust op het verbeteren van de auto.

Er werd voor het jaar wel even gespeculeerd over het vertrek van Hamilton. Russell is blij dat de coureur in de Formule 1 en bij Mercedes bleef. 'Ik heb veel aan hem te danken. Ik maak grapjes met hem dat hij waarschijnlijk mijn carrière heeft gered door dit jaar in de Formule 1 te blijven, want als hij was gestopt en ik hetzelfde jaar had gehad als dit seizoen dan was de perceptie waarschijnlijk drastisch anders geweest', geeft de Mercedes-coureur toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws