Wolff jaagt nog steeds op Verstappens krabbel: 'Wie weet wat er nog gaat gebeuren?' Formule 1
Formule 1

Wolff jaagt nog steeds op Verstappens krabbel: 'Wie weet wat er nog gaat gebeuren?'

Wolff jaagt nog steeds op Verstappens krabbel: 'Wie weet wat er nog gaat gebeuren?'

Mercedes-teambaas Toto Wolff laat na afloop van de Grand Prix van Spanje weten dat Mercedes de jacht op de handtekening van Max Verstappen nog niet heeft opgegeven, maar dat er momenteel geen gesprekken plaatsvinden. Voor de Duitse renstal is het voorlopig zaak om de dingen op een rijtje te krijgen. Volgens Wolff was de race in Spanje het bewijs dat de anonieme mail over Lewis Hamilton nergens op sloeg.

Met name aan het begin van het seizoen was de mogelijk overstap van Verstappen naar Mercedes een hot topic, maar de laatste paar weken horen we er steeds minder over. Dat betekent echter niet dat Mercedes Verstappen niet meer wil, op dit moment lijkt het proces een beetje stil te staan. 'Er vinden op dit moment gewoon geen gesprekken plaats', zegt Wolff tegenover de internationale media. 'We moeten naar onszelf kijken en onze auto verbeteren', besluit de Oostenrijker.

'Er is nog steeds geen besluit genomen over de nieuwe coureur. Zoals ik al heb aangegeven willen we deze beslissing zo lang mogelijk voor ons uit blijven schuiven. Want, wie weet wat er nog gaat gebeuren?' stelt Wolff. Eerder in het jaar leek hij nog zijn mond voorbij te hebben gepraat door uit te leggen dat junior Andrea Kimi Antonelli de toekomst van Mercedes is. Carlos Sainz lijkt ondertussen steeds minder goed in dat plaatje te passen, maar zo lang er nog niets bekend is, vallen er amper conclusies te trekken.

Wolff heeft geen respect voor 'hersenloze complottheoretici'

Wolff wil momenteel ook niet denken aan zijn toekomstige rijdersduo, hij wil zich focussen op de huidige prestaties van Mercedes. Onlangs kreeg het team een anonieme mail waarin ze werd beschuldigd van het 'saboteren' van de prestaties van Hamilton. Ze zouden George Russell te veel voortrekken, en dat zou het doodvonnis van het team betekenen. Mercedes heeft de politie ingeschakeld. 'Ik heb geen respect voor deze hersenloze complottheoretici', zegt Wolff tegenover Motorsport-Magazin.

'We willen een auto die races en kampioenschappen wint en iedereen die dat niet begrijpt, moet naar een andere sport kijken', haalt de Oostenrijker uit. Hamilton was tijdens de Grand Prix van Spanje echter succesvol, hij kwalificeerde al als derde en wist ook op het podium te eindigen. 'Het is goed om te zien dat hij weer een geweldig weekend heeft gehad. Want het is alweer een tijdje geleden dat hij zei dat we in de juiste richting gingen. Zijn strategie heeft zijn vruchten afgeworpen. Daarom zijn we blij voor hem en met dit podium.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws