Russell en Norris merken probleem met reglementswijziging: 'Inhalen is niet makkelijker' Formule 1
Formule 1

Russell en Norris merken probleem met reglementswijziging: 'Inhalen is niet makkelijker'

Russell en Norris merken probleem met reglementswijziging: 'Inhalen is niet makkelijker'

De nieuwe reglementen in de Formule 1 moeten het mogelijk maken dat auto's elkaar makkelijker kunnen volgen en dat er uiteindelijk meer inhaalacties zijn op de baan. Max Verstappen en Alexander Albon gaven al aan dat volgen inderdaad een stuk makkelijker is in de nieuwe bolides. De twee coureurs krijgen bijval van Lando Norris en George Russell. Echter merken de coureurs ook al een nadeel.

Een van de doelen van de Formule 1 lijkt dus al bereikt. 'Het volgen is inderdaad een stuk makkelijker geworden', stelt Russell tegenover Motorsport.com. Toch is de kersverse Mercedes-rijder er niet van overtuigd dat inhalen ook simpeler zal zijn voor de coureurs. 'Het slipstreameffect is een stuk minder krachtig dan voorheen. Je merkt dat je op de rechte stukken echt nog een hulpmiddel nodig hebt, anders kan je niet inhalen aan het einde van dat stuk.'

Met de nieuwe reglementen leek het gebruik van DRS overbodig te worden, maar het commentaar van de jonge Brit laat zien waarom de Formule 1 het systeem nog broodnodig acht. Tijdens de testdagen gebruikten enkele teams het systeem wel en anderen juist weer niet. De meerwaarde moet volgens Russell nog duidelijk worden. 'Ik reed ongeveer twee autolengtes achter Lando, maar ik kon hem niet inhalen. Dat was best zorgwekkend, maar we zullen het nog moeten zien.'

Norris: 'Veranderingen kennen positieve en negatieve kant'

Norris haakte perfect in op de woorden van zijn landgenoot. 'Ik heb heerlijk zijn snelle ronde kunnen verpesten. Zo moet je dat doen tijdens de testdagen', zegt de McLaren-coureur grappend. Hij wordt snel serieus over de woorden van zijn collega. 'George heeft het perfect verwoord. We kunnen beter volgen in bochten, maar de mindere slipstream lijkt nu de prijs te zijn die we moeten betalen. De reglementswijzigingen kent dus positieve en negatieve kanten. Het is afwachten welke van de twee zwaarder zal wegen', aldus Norris.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws