Russell gelooft in overwinning: 'Ons vuur nog nooit zo krachtig gebrand' Formule 1
Formule 1

Russell gelooft in overwinning: 'Ons vuur nog nooit zo krachtig gebrand'

Russell gelooft in overwinning: 'Ons vuur nog nooit zo krachtig gebrand'

George Russell is er heilig van overtuigd dat Mercedes nog dit seizoen om de overwinning kan strijden. Hoewel de renstal nog altijd tekort lijkt te komen op Red Bull en Ferrari, gelooft de Brit dat hij en zijn team nog een grand prix op hun naam kunnen zetten. Het gevoel met de W13 wordt steeds beter, al zal wel alles moeten kloppen voor het team om daadwerkelijk de aansluiting te vinden.

Tegenover Speedweek laat de Brit weten nog altijd geloof te hebben dit seizoen een overwinning te kunnen pakken. 'Ik ben ervan overtuigd dat we in de tweede helft van het seizoen kunnen winnen. Op dit moment boeken we opvallende vooruitgang. Nog nooit heeft ons vuur zo krachtig gebrand', aldus Russell, die ook de voordelen ziet van de moeizame seizoensstart van het team. 'Door te worstelen met het W13-model zullen de ingenieurs van Mercedes valkuilen vermijden waar rivalen in zouden kunnen vallen bij de ontwikkeling van hun bolides.'

De Mercedes-coureur denkt dan ook dat het makkelijker is voor de topteams, die zich makkelijker foutjes kunnen veroorloven. 'Natuurlijk is het leven makkelijker als alles soepel verloopt. Maar als je een snelle auto hebt, dan kun je makkelijk iets missen. Dan doen kleine foutjes er niet toe', aldus Russell. Voor Mercedes zal dus altijd alles moeten kloppen willen zij ook meedoen om de bovenste plaatsen van het klassement.

W13 beter onder controle

Russell voelt dat hij en het team de auto steeds beter in hun greep hebben en dus zouden de resultaten alleen maar beter moeten worden. 'In de afgelopen weken had ik voor het eerst de indruk dat we onze auto onder controle hebben. En als je er klaar voor bent, kun je meer prestaties uit de auto persen. Tijdens de eerste zes raceweekends van het jaar was het vooral vallen en opstaan. We hadden geen duidelijk idee over hoe we de auto moesten ontwikkelen. Nu zijn we zeker van wat we doen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws