Vettel wijst niet specifiek naar F1-fans in Oostenrijk: 'Slecht gedrag was er altijd al' Formule 1
Formule 1

Vettel wijst niet specifiek naar F1-fans in Oostenrijk: 'Slecht gedrag was er altijd al'

Vettel wijst niet specifiek naar F1-fans in Oostenrijk: 'Slecht gedrag was er altijd al'

Sebastian Vettel denkt dat de Grand Prix van Oostenrijk 2022 niet het eerste evenement was waarbij Formule 1-fans zich misdroegen. Vanuit Spielberg kwamen er diverse berichten naar voren over homofobie en aanranding, en volgens de Aston Martin-coureur zou dit al jaren aan de gang kunnen zijn. Wat hij fijn vindt, is dat men zich hier nu tegen uitspreekt, en daarmee verantwoordelijken aanspoort om het probleem aan te pakken.

'Ik denk dat het slechte gedrag er altijd al was, en ik denk dat dat op geen enkel moment juist was, of nu juist is', laat de Heppenheimer weten in gesprek met Motorsport-Total. Het publiek in Oostenrijk kreeg hevige kritiek te verduren van diverse media na de berichtgeving. Volgens Vettel hoeven het dus beslist niet enkel die vele Nederlandse fans van dat weekend te zijn die zich misdragen naast het asfalt.

Vettel verwelkomt verandering

Dat het gebeurt, vindt Vettel uiteraard verschrikkelijk, maar wel ziet hij een positieve trend ontstaan. Er wordt nu melding gemaakt van misdragende fans, waardoor het balletje bij de F1 en de circuits is gaan rollen. 'De fans staan op en klagen', ziet Vettel. 'Ze vestigen de aandacht erop en gebruiken diverse platforms om deze onvrede naar de buitenwereld te communiceren.'

'Helaas is de waarheid dat dit waarschijnlijk al een tijdje zo is met grote (sport)evenementen. Het is hoog tijd dat er wat verandert, want voor dit gedrag is vandaag de dag geen ruimte meer', benadrukt hij. Dat er eindelijk actie ondernomen wordt, is een goede zaak. Ook coureurs helpen hierin mee, diverse deelnemers lieten zich al kritisch uit over wat er in de Oostenrijkse bergen gebeurde.

Pérez wil ban voor het leven

Sergio Pérez gaat nog een stukje verder en stelt zelfs dat misdragende fans een levenslange ban moeten krijgen. Er worden aan deze fans dus geen kaartjes meer verkocht na de overtreding, als het aan de Red Bull Racing-rijder ligt: 'Ze vertegenwoordigen onze sport niet. Ze delen onze waarden niet en zijn hier niet welkom. Zo simpel is het. We moeten ze voor het leven verbannen en niet meer verwelkomen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws