Marko en Jos Verstappen glunderen: 'Hoe meer gezeik, hoe harder Max rijdt' Formule 1
Formule 1

Marko en Jos Verstappen glunderen: 'Hoe meer gezeik, hoe harder Max rijdt'

Marko en Jos Verstappen glunderen: 'Hoe meer gezeik, hoe harder Max rijdt'

Red Bull Racing-topadviseur Helmut Marko en Jos Verstappen zijn apetrots op de prestaties van Max Verstappen op zaterdag in Oostenrijk. De Nederlander liet zien dat hij zich niet van zijn stuk liet brengen door de discussies die er gaande zijn tussen zijn vader en Christian Horner en zette het veld op vier tienden tijdens de kwalificatie. Eerder op zaterdag won hij de sprintrace.

Na vrijdag ging het vooral over de vete tussen Verstappen senior en teambaas Horner en de discussie over het feit dat de oud-coureur zich terug had getrokken van een deelname aan de Legends Parade. Hij zou plaatsnemen achter het stuur van de RB8 van Sebastian Vettel voor een showrun, maar Verstappen senior zei tegenover De Telegraaf en Viaplay dat Horner er alles aan zou doen 'om zijn deelname tegen te houden en om er anders voor te zorgen dat hij zo min mogelijk in beeld zou zijn'. Horner reageerde dat hij dat helemaal niet kon bepalen, dat zou aan de organisatie zijn.

Het deed Verstappen zelf niets. Hij zorgde ervoor dat de spotlights weer op de zaken op de baan gericht waren. Marko kan zijn geluk niet op met de marge tijdens de kwalificatie. 'Ik ben enorm verrast door dit verschil', steekt Marko van wal, geciteerd door De Telegraaf. 'Vier tienden op deze baan, dat betekent een seconde op een baan als Spa, of misschien wel meer', gaat de Oostenrijker verder. 'En in de set-up focusten we ons inderdaad al op de Grand Prix. De auto werkte vrijdag vanaf de eerste meters, en dat hielp enorm.'

'Max heeft hier het verschil gemaakt'

Verstappen reed Q1 op gebruikte banden en had daarna vier sets nieuwe softs over voor Q2 en Q3. Elke ronde die hij reed was goed genoeg voor pole. 'We dachten dat het het om duizendsten van een seconde zou gaan. Vier tienden, dat is erg indrukwekkend. Elke ronde van hem op nieuwe banden was pole-waardig geweest', wijst Marko aan. De Oostenrijker is blij dat Verstappen zich niets van de discussies tussen zijn vader en de Red Bull-teambaas aantrok.

Marko was daar achter de schermen ook bij betrokken, al liet hij wel weten dat het een kinderachtige privékwestie was tussen de heren. 'Laten we dat stomme verhaal vergeten. Max heeft hier weer het verschil gemaakt, en dat is een enorme boost voor het team', aldus de 81 jarige. Zo dacht Verstappen er zelf ook over, hij voelde zich erg goed in de auto en was tevreden met de balans. Zo tevreden hebben we hem al een tijdje niet gehoord.

Verstappen senior met knipoog

Verstappen senior had niet anders verwacht van zijn zoon. 'Hoe meer gezeik, hoe harder Max rijdt. Dat was vroeger ook al zo', zegt de 52-jarige. De drievoudig wereldkampioen zal op zondag de race aanvangen vanaf P1 en hoopt die positie vanzelfsprekend vast te houden tot de vlag. Lando Norris start als tweede, met George Russell op P3. Sergio Pérez moet de race vanaf P8 aanvangen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws