Russell over prestaties eerder in 2022: 'We waren ruim een seconde langzamer dan Ferrari' Formule 1
Formule 1

Russell over prestaties eerder in 2022: 'We waren ruim een seconde langzamer dan Ferrari'

Russell over prestaties eerder in 2022: 'We waren ruim een seconde langzamer dan Ferrari'

George Russell benadrukt de grote stappen die Mercedes dit jaar heeft gezet. Begin 2022 vochten de Brit en zijn teamgenoot Lewis Hamilton met teams als Haas en Alfa Romeo, maar naarmate het jaar vorderde kon het steeds meer voorin meedoen. Het resultaat was uiteindelijk zelfs een overwinning voor Russell, waarmee hij met volle moed richting het nieuwe seizoen kan.

Russell benoemt dat problemen als porpoising het team aan het begin van het 2022-seizoen erg langzaam maakte in verhouding tot tegenstanders als Ferrari en Red Bull Racing. 'Zeker ruim een seconde, zou ik zeggen', begint de Mercedes-coureur over het gat richting die teams, geciteerd door FormulaRapida. 'Ik denk dat ik me in Bahrein als negende heb gekwalificeerd en in Imola waren zowel Lewis als ik uitgeschakeld in Q2', herinnert hij zich van eerder dit jaar.

In de eerste races had Mercedes hele andere tegenstanders dan later dit jaar. 'We vochten met Alfa Romeo en Haas aan het begin van het seizoen en reden ruim een seconde langzamer dan Ferrari, dat op dat moment het meest dominante team leek te zijn', vervolgt de Brit. 'Ik denk dat het echt de verbetering laat zien die we hebben gemaakt. We zijn zoveel tijd kwijtgeraakt aan het oplossen van het stuiteren en dat heeft onze ontwikkeling echt geschaad.'

Russell: 'De verbetering geeft Hamilton en mij meer vertrouwen'

Richting het einde van het seizoen had Mercedes het stuiteren een stuk beter onder controle en dat is volgens Russell ook te zien aan de resultaten van het Duitse team. 'Ik denk dat we daarom zo'n sprong zien in de laatste acht races. Het is omdat we ons niet langer richten op het stuiteren en we zijn nu gefocust op het leveren van prestaties.'

Wel valt Russell op dat er wat betreft het gevoel in de kwalificatie niet veel is veranderd. 'Ik denk eerlijk gezegd dat het gevoel niet veel verschilt van hoe het aan het begin van het jaar voelde. Het enige verschil is dat wanneer we over de streep komen en een technicus op de radio komt, het altijd over de top vijf gaat, in tegenstelling tot Q2, of wat dan ook', benoemt de Brit.

'Dus ik denk dat dat Lewis en mij zoveel vertrouwen geeft, want dit is wat we als team kunnen doen, wanneer de auto presteert', vervolgt Russell. Met de verbeteringen van afgelopen jaar gaat de Mercedes-coureur dan ook vol goede moed richting 2023. 'Ik denk echt dat we volgend jaar een auto zullen hebben die qua eigenschappen beter zal zijn, wat Lewis en mij meer vertrouwen zal geven om het door te zetten', concludeert Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws