Wolff over lastig seizoen: 'Je moet eerlijk zijn tegen jezelf, want je hebt de plank misgeslagen' Formule 1
Formule 1

Wolff over lastig seizoen: 'Je moet eerlijk zijn tegen jezelf, want je hebt de plank misgeslagen'

Wolff over lastig seizoen: 'Je moet eerlijk zijn tegen jezelf, want je hebt de plank misgeslagen'

Toto Wolff vertelt over zijn eigen ervaringen tijdens dit moeilijkere jaar van Mercedes. Met het seizoenseinde van het jaar ervoor nog in het achterhoofd, begon de Duitse renstal in 2022 met een grote uitdaging. De W13 bleek niet sterk te zijn en problemen als porpoising maakten het nog moeilijker om vooruitgang te boeken.

Hoewel Wolff flink wat uitdagingen kreeg in het 2022-seizoen, geeft hij zelf aan dat het niet heel moeilijk was om daarmee om te gaan. 'Want ik heb in mijn leven vaker moeilijke situaties meegemaakt', begint de Oostenrijker in de Beyond The Grid-podcast. 'Het einde van vorig jaar was lastiger, omdat dat buiten onze macht om gebeurde. Dit jaar moet je eerlijk tegen jezelf zijn, omdat je de plank hebt misgeslagen.'

Sinds 2014 wist Mercedes elk jaar de constructeurstitel binnen te slepen, maar dit jaar, met de nieuwe reglementen, was een duidelijk omslagpunt. 'Als je verliest voelt dat als een persoonlijke ondergang', vertelt Wolff daarover. 'Het is grappig hoe je brein jezelf beschermt, want die managet je verwachtingen. Als je het ene weekend een halve seconde achterstand hebt en de week daarna een kwart, zegt je brein dat dat best prima is. Maar dat is het niet.'

Wolff: 'Ik ben altijd een man met een halfleeg glas'

Volgens de teambaas van Mercedes moet je elke keer opnieuw de lat hoog leggen. 'Je moet een ander minimum bepalen en dat is vorig jaar of het jaar daarvoor', verklaart de vijftigjarige. 'Elke keer als ik te comfortabel ben met een situatie of ik voel geen vlinders in mijn buik voor een race, dan maak ik me zorgen of ik nog steeds alles geef. Maar dat is wel zo.' Met de gedachte dat hij er nog alles aan doet om volgend jaar terug te vechten, weet hij echter niet zeker of Mercedes de titel gelijk kan binnenhalen. 'Ik ben altijd een man met een halfleeg glas en ik zie de risico's', eindigt Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws