Russell over zege in Brazilië: 'Na de crash tussen Verstappen en Hamilton was het mijn race om te verliezen' Formule 1
Formule 1

Russell over zege in Brazilië: 'Na de crash tussen Verstappen en Hamilton was het mijn race om te verliezen'

Russell over zege in Brazilië: 'Na de crash tussen Verstappen en Hamilton was het mijn race om te verliezen'

George Russell wist na de crash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton dat hij een grote kans zou maken op de zege tijdens de Grand Prix van Brazilië. De coureur van Mercedes mocht vanaf poleposition starten nadat hij ook al de sprintrace wist te winnen en vanaf de start wist de jonge rijder de Grand Prix te controleren. Na een late safety car vond Russell het wel bijzonder dat hij met teamgenoot Hamilton mocht racen, ondanks dat een één-twee al zeker leek.

Tijdens de sprintrace moest de coureur van Mercedes nog in gevecht met Verstappen. 'Als het op zondag was gebeurd dan was ik besluitvoller geweest met mijn acties', geeft Russell toe bij Sky Sports. 'Ditmaal ging het om de sprintrace en wist ik dat een kamikazeactie het niet waard was geweest.' Toch wist de jonge Brit Verstappen in te halen om zo de race op zaterdag te winnen. 'Dat was psychologisch gezien heel belangrijk voor ons. Zo konden we laten zien dat we een race konden winnen.'

Russell: 'Alles liep eigenlijk op rolletjes'

Door de overwinning in de sprintrace mocht Russell vanaf poleposition starten tijdens de hoofdrace en dat vond de rijder best spannend. 'Ik dacht er nog diezelfde ochtend aan. Ik had Lewis naast me en Max in mijn spiegels. Dan praat je wel over twee van de beste coureurs aller tijden.' De start van Russell was goed en vanaf dat moment kon hij de race controleren, ondanks enkele safety car-situaties. 'Alles liep eigenlijk op rolletjes. Toen ik het incident tussen Max en Lewis zag, wist ik dat het mijn race was om te verliezen.'

Het was de tweede keer dat de enkelvoudig racewinnaar echt de kans kreeg om een race te winnen. De coureur was niet nerveus tijdens de race. 'Het is misschien makkelijker om vooraan te rijden dan als je in een gevecht in het middenveld zit. Je hebt helemaal geen auto's voor je en dan kom je ook op een gegeven moment wel in het juiste ritme.' Een tweede safety car had nog roet in het eten kunnen gooien. 'Ik vond het best verrassend dat ik tegen Lewis mocht racen. Toch was het mooi dat we met elkaar mochten racen', aldus Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws