Russell richt vizier op de toppers: 'Bevestiging dat we vooraan meedoen' Formule 1
Formule 1

Russell richt vizier op de toppers: 'Bevestiging dat we vooraan meedoen'

Russell richt vizier op de toppers: 'Bevestiging dat we vooraan meedoen'

Mercedes is sinds de Grand Prix van Canada een team om rekening mee te houden. George Russell en Lewis Hamilton pakten allebei al een podiumplek, en in Oostenrijk is het team ook competitief, al moest Russell met P4 wel zijn meerdere erkennen in Max Verstappen en het McLaren-duo.

Russell stond Formula1.com na afloop van de sprintkwalificatie te woord. 'De zachte banden voelden eerlijk gezegd heel goed aan. Mijn ronde was ook heel goed, dus ik was best verrast door het gat', vertelt de Mercedes-coureur, die bijna vier tienden langzamer was dan snelste man Verstappen. 'Ik denk dat ik wat te snel ging in mijn outlap, waardoor het leven al een beetje uit de banden was. Waarschijnlijk was daardoor die piek aan grip uit de banden, dat is de enige verklaring die ik zo kan bedenken.'

Aan zijn ronde zelf lag het in ieder geval niet. 'De ronde voelde goed aan, en het was waarschijnlijk de beste ronde van de sessie voor mij, maar toch was het dus een flinke stap achteruit. De vierde plek is alsnog een uitstekende plek voor het gevecht van morgen. Ik denk dat we zeker voor het podium kunnen vechten in de sprintrace', laat de 26-jarige Mercedes-coureur optekenen.

Pikorde

Russell blikt vervolgens vooruit op de beide races van het weekend. 'De focus ligt wel op de hoofdrace, want die is het belangrijkste, maar dit is wel wederom een bevestiging dat we in het gevecht vooraan meedoen. We zitten waarschijnlijk net wat voor Ferrari, terwijl McLaren nog nipt sneller is. Het is wel fijn dat we wat constanter voorin terug te vinden zijn', weet Russell, die minder dan een tiende tekortkwam op Piastri, en teamgenoot Lewis Hamilton een startrij achter zich heeft staan op de Red Bull Ring. Mercedes houdt zich de laatste weekenden ook beter staande in de races zelf, en mag dus hopen op een nieuw goed resultaat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws