Marko reageert op hoopvolle Wolff en verbindt twee voorwaarden aan verblijf Verstappen bij Red Bull Formule 1
Formule 1

Marko reageert op hoopvolle Wolff en verbindt twee voorwaarden aan verblijf Verstappen bij Red Bull

Marko reageert op hoopvolle Wolff en verbindt twee voorwaarden aan verblijf Verstappen bij Red Bull

Max Verstappen gaf op de donderdag in Oostenrijk duidelijkheid over 2025: in principe rijdt hij dan gewoon nog voor Red Bull Racing, aangezien hij nu met het team al bezig is met de voorbereidingen op het volgende seizoen. Mercedes-teambaas Toto Wolff reageerde daar enigszins verbaasd op, en lijkt nog hoop te houden op de komst van de kampioen. Red Bull Racing-teamadviseur Helmut Marko legt de situatie verder uit.

Dat de toekomst van Verstappen dusdanig veel besproken wordt, is op zich al bijzonder, want de Nederlander heeft een contract bij zijn werkgever tot en met 2028. Hij zou onder bepaalde condities echter eerder weg kunnen gaan. Volgens geruchten, die eerder ook al bekrachtigd werden door Marko, zou Verstappen onder meer weg mogen als Marko zelf niet meer voor Red Bull werkt.

Het gevolg is dan ook dat Mercedes kansen zien om de ene wereldkampioen, Lewis Hamilton, door de andere wereldkampioen te laten vervangen. Wolff gaf afgelopen week in Spanje nog aan dat hij bereid is om zelfs tot november te wachten. Verstappen werd logischerwijs weer met de Mercedes-geruchten geconfronteerd in de persconferentie, maar stipte daarbij aan dat hij in 2025 voor Red Bull verwacht te rijden. Opvallend genoeg benoemde hij daar 2026 en verder niet bij.

Wolff houdt hoop

Geconfronteerd met de teksten van Verstappen, trok Wolff zijn wenkbrauwen op. De Oostenrijker vermoedde dat Verstappen in zijn bewoordingen enige ruimte open had gelaten, en dat er nog steeds een kans is dat Verstappen naar Mercedes overstapt in 2025. Daarna was het de beurt aan Marko, die voor de camera van Sky Sports Deutschland verscheen. 'Ik zie zijn opmerkingen eerder als wishful thinking', aldus Marko.

'Ons uitgangspunt blijft ongewijzigd: zolang Red Bull een competitieve auto kan leveren aan Max, en hij zich comfortabel voelt in het team, is er geen reden voor verandering', legt Marko uit, die dus wel twee voorwaarden verbindt aan het verdere verblijf van Verstappen bij Red Bull. Ondertussen helpt ook de gespannen situatie tussen Jos Verstappen en Christian Horner niet mee. Verstappen senior zei zijn vertrouwen in de Brit eerder al op, waarna Horner hem uit de Legends Parade in Oostenrijk wilde houden, wat er vervolgens weer voor zorgde dat Verstappen publiekelijk uithaalde naar Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws