Russell ziet reden voor optimisme: 'We zijn dichter bij Red Bull' Formule 1
Formule 1

Russell ziet reden voor optimisme: 'We zijn dichter bij Red Bull'

Russell ziet reden voor optimisme: 'We zijn dichter bij Red Bull'

George Russell heeft een reden om optimistisch te zijn. De Mercedes-coureur ziet namelijk het gat met Red Bull Racing krimpen, hoewel McLaren en Ferrari nog altijd beter doorontwikkelen dan de renstal uit Brackley. Russell hoopt dat Mercedes het in Monaco voor elkaar zal krijgen om de juiste afstellingen te kiezen, terwijl collega Alexander Albon alvast onthult naar welke sector van het stratencircuit in Monte-Carlo hij het meest uitkijkt.

De Mercedes-coureur eindigde tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna als zevende, nadat beide Mercedes-coureurs een groot gedeelte van de race in niemandsland hadden rondgereden. Ondanks dat de Brit nog achter de andere topteams aanrijdt, is Russell wel voorzichtig optimistisch.

'De auto is nu beter in balans over een ronde. We hebben vooruitgang geboekt als je kijkt naar het gat met Red Bull. Maar Ferrari en McLaren zijn in hetzelfde tempo vooruitgegaan, dus we moeten keihard werken om de auto steeds beter te laten presteren', legt Russell de huidige stand van zaken bij Mercedes uit, tijdens de persconferentie voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Monaco.

Toch ziet Russell nog wel wat donkere wolken boven de race in Monaco hangen voor Mercedes, omdat het op het stratencircuit van het stadstaatje altijd lastig is om de 'sweet spot' te vinden. De omstandigheden in Monaco zijn namelijk behoorlijk onderhevig aan veranderingen. 'We worstelen nog met de balans tussen lage en hoge snelheid te vinden.' De Brit hoopt dat de relatief vergelijkbare bochtensnelheden op Monaco hen zullen helpen om een goede balans te vinden en zo competitiever te zijn.

Russell wordt niet alleen gevraagd naar de nabije toekomt en zijn verwachtingen voor het komende weekend, maar wordt ook gevraagd om nog verder vooruit te kijken, en of hij Formule 2-talent en Mercedes-junior Andrea Kimi Antonelli als zijn teamgenoot ziet in de toekomst. 'Kimi (Antonelli, red.) is een fantastische coureur, die dit jaar in de Formule 2 racet en er bestaat geen twijfel over dat hij in de toekomst in de F1 zal rijden. Het is spannend hoe het in de toekomst zal gaan, maar ik verwelkom elke coureur als mijn teamgenoot', zegt de Brit diplomatisch.

Albon kijkt vooral uit naar sector drie

Hoewel Charles Leclerc en Max Verstappen het leeuwendeel van de vragen krijgen tijdens de persconferentie, wordt ook Williams-coureur Alexander Albon nog even gevraagd naar hoe hij de kansen van de kleine renstal inschat op Monaco. 'De filosofie van de auto zou de bolide moeten verbeteren op dit soort circuits, dus ik ben marginaal optimistisch. We gaan het zien', aldus de Brits-Thaise coureur, die ook al weet naar welke sector hij het meeste uitkijkt. 'Sector drie, langs de muren glijden, dat is leuk en je raakt ze en dan gaat het allemaal om marges en hoeveel je ze raakt voordat er een wiel afbreekt!'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws