Voor Leclerc is een podium niet genoeg: 'We moeten op de overwinning mikken' Formule 1
Formule 1

Voor Leclerc is een podium niet genoeg: 'We moeten op de overwinning mikken'

Voor Leclerc is een podium niet genoeg: 'We moeten op de overwinning mikken'

Voor Charles Leclerc is een podiumplaats tijdens zijn thuisrace in Monaco eigenlijk niet goed genoeg. De Ferrari-coureur wil dit weekend voor de overwinning gaan, en ziet het pakken van de polepositie op de zaterdag als de beste manier om dat voor elkaar te krijgen. De Monegask schat zijn kansen voor die langgekoesterde overwinning goed in, omdat Monaco een onvoorspelbare race is.

'Ik voel me goed, het is duidelijk een heel speciaal gevoel, de week van Monaco. We zijn hier altijd competitief geweest. Ik hoop dat dit het juiste weekend wordt!', opent Leclerc het bal tijdens de persconferentie voorafgaand aan zijn thuisrace. De Monegask heeft nog nooit eerder zijn thuisrace gewonnen, maar hoopt daar dit weekend verandering in te kunnen brengen. 'Tweede of derde maakt me niet enthousiast, het is de overwinning waar we op moeten mikken. Als we op pole staan, geeft ons dat goede kansen om te winnen en dat is wat we echt willen.'

Tijdens het laatste raceweekend in Emilia-Romagna kwalificeerde Leclerc nog als vierde, voordat Oscar Piastri een gridstraf kreeg, waardoor de Monegask achter de Red Bull van Max Verstappen en de McLaren van Lando Norris aan de race moest beginnen. Leclerc denkt echter niet dat dit een voorteken is voor zijn kansen in Monte-Carlo. 'Ik heb het gevoel dat je in Monaco altijd vanaf nul begint. Er kunnen nog verrassingen komen. We moeten na vrijdag zien waar we staan ten opzichte van de anderen, maar het zal me verbazen als we niet in de mix zitten (voor pole, red.) De coureur kan meer risico nemen en dat loont, of helemaal niet. Als je iets meer op de limiet gaat, zie je dat meteen terug in de rondetijd. Dus risicobeoordeling maakt het verschil in Monaco.'

Leclerc ontspannen zijn thuisweekend in

De thuisfavoriet is populair tijdens de persconferentie en krijgt het leeuwendeel van de vragen voorgeschoteld. De Ferrari-coureur wordt zelfs gevraagd naar zijn voetbalvoorspellingen, maar hij wil het vooral hebben over hoe heerlijk het is om thuis te zijn, bij te praten met vrienden, oude schoolkameraden tegen het lijf te lopen en zich over het algemeen ontspannen te voelen in de aanloop naar zijn thuisrace. Leclerc maakt zich zelfs geen zorgen, nadat de Monegask het tempo van McLaren en Red Bull op de rechte stukken in Imola onder de loep heeft genomen. Hij zegt dat het gebrek aan snelheid bij de SF-24 op dat gebied een ding is dat dit seizoen zal blijven, maar ze zullen werken aan een manier om de snelheid te verbeteren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws