Sainz betreurt gemiste tijd op de baan na DNF: 'Dat maakt het extra moeilijk' Formule 1
Formule 1

Sainz betreurt gemiste tijd op de baan na DNF: 'Dat maakt het extra moeilijk'

Sainz betreurt gemiste tijd op de baan na DNF: 'Dat maakt het extra moeilijk'

Voor Carlos Sainz zijn de afgelopen twee Grands Prix teleurstellend verlopen. De Ferrari-coureur kwam in zowel Australiƫ als Imola vast te staan in de grindbak, waardoor beide races vroegtijdig voorbij waren voor hem. Ondanks dat de rijder hierdoor geen punten wist te scoren, vindt Sainz het vooral vervelend dat hij zo weinig tijd op de baan heeft gehad.

In de afgelopen twee races kon Sainz niet beginnen vanaf een ideale startplek. Tweemaal resulteerde dit dus in een DNF. 'In Australiƫ was het nog volledig mijn fout', wordt de Ferrari-coureur geciteerd door SoyMotor. 'In Imola kon ik Daniel Ricciardo simpelweg niet meer ruimte geven dan ik al deed. Uiteindelijk is het resultaat hetzelfde. Ik heb geen ronde van de race vol kunnen maken.'

'Het resultaat doet dan ook niet het meeste pijn', vervolgt de coureur. Hij ziet in dat hij cruciale tijd op de baan mist. Op deze manier kan hij geen waardevolle feedback geven aan Ferrari, wat in de ontwikkelingsrace juist ontzettend belangrijk is. 'We verloren heel erg veel tijd op de baan, omdat we geen ronden meer konden rijden. In de laatste twee Grands Prix heb ik niet echt kunnen racen, dus dat is heel erg jammer.'

Sainz: 'Focussen op de rest van het jaar'

Ook de timing van de uitvalbeurten frustreert de Spanjaard. 'Het is vooral pijnlijk dat deze twee uitvalbeurten achtereenvolgend zijn gekomen. In een seizoen heb je altijd wel een keer een race waar je een fout maakt of dat iemand anders je van de baan tikt. Voor mij kwamen deze momenten achter elkaar, wat het extra moeilijk maakt.' De coureur hoopt dan ook op herstel. 'Hopelijk kan ik dit nu achter me laten en me focussen op de rest van het jaar', besluit Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws