Schumacher zag 'tragedie' voor Ferrari: 'Red Bull kon naar hartenlust aanvallen' Formule 1
Formule 1

Schumacher zag 'tragedie' voor Ferrari: 'Red Bull kon naar hartenlust aanvallen'

Schumacher zag 'tragedie' voor Ferrari: 'Red Bull kon naar hartenlust aanvallen'

Ralf Schumacher was totaal niet onder de indruk van de prestaties van beide Ferrari-coureurs. Carlos Sainz crashte in de kwalificatie, waardoor hij een inhaalslag moest maken in de sprintrace. Charles Leclerc had zelf lang uitzicht op een podiumfinish, maar dat vergooide hij in de slotfase van de race door te veel risico te nemen. Hierdoor konden Max Verstappen en Sergio Pérez de eerste één-twee van Red Bull Racing in zes jaar pakken.

Voor de Oostenrijkse renstal en haar coureurs was er geen vuiltje aan de lucht tijdens de race op zondag. Verstappen was de leider in de race vanaf de start tot aan de finish. 'Red Bull heeft dit weekend gedomineerd', concludeert Schumacher bij Sky Deutschland. 'Verstappen en Pérez konden dit weekend naar hartenlust aanvallen en ze reden daardoor in hun eigen wereld. Dat kwam niet in de laatste plaats door de verbeteringen aan de auto.'

De 'tragedie' van Ferrari

Bij de Italiaanse renstal ging het een stuk minder. Ferrari moest haar meerdere erkennen in Red Bull. Toch hoeft Ferrari nog niks te vrezen volgens Schumacher. 'Het is wel veel te vroeg om te zeggen dat Ferrari niet meer dichtbij kan komen', merkt de voormalig Formule 1-coureur op. 'De balans zal de aankomende weken vaak genoeg verschuiven. Desalniettemin was de thuisrace van Ferrari een tragedie. Ze hadden zeker kansen, maar beide coureurs maakten fouten.'

'Charles reed vol over de kerb bij de Variante Alta', vervolgt Schumacher. Volgens de zevenvoudig racewinnaar had dit makkelijk voorkomen kunnen worden. 'Hij wilde te veel in een situatie waarin het niet nodig was. Hij had moeten accepteren dat hij niet verder zou komen dan de derde plek. Zulke inzichten zijn belangrijk in een titelgevecht. Leclerc en Sainz zijn ervaren coureurs die niet bij machten waren om foutloos te blijven dit weekend. Dat is frustrerend voor een team', aldus Schumacher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws