Geen tijd voor emoties bij Red Bull: 'Altijd volle bak doorgaan' Formule 1
Formule 1

Geen tijd voor emoties bij Red Bull: 'Altijd volle bak doorgaan'

Geen tijd voor emoties bij Red Bull: 'Altijd volle bak doorgaan'

Red Bull Racing kent momenteel een wisselvallig seizoen. Tijdens de Grands Prix van Bahrein en Australië had de Oostenrijkse renstal te maken met uitvalbeurten, maar in Saoedi-Arabië en Imola ging Red Bull er met de overwinning vandoor. Adrian Newey, de topontwerper bij het team, weet dat een renstal nooit te lang stil kan blijven staan bij een bepaald resultaat.

In Imola pakte Max Verstappen voor de tweede keer dit seizoen de volle buit tijdens een Grand Prix-weekend. Sergio Pérez maakte het nog mooier voor Red Bull door op de tweede plek te eindigen in het hol van de leeuw. Newey is blij, maar de emoties mogen niet te lang blijven hangen. 'Tijdens de vliegreis kan je wat meer ontspannen en genieten', stelt de Brit bij de F1 Nation Podcast. 'Op zondagavond geniet je er ook wel van, maar op maandag moeten we weer doorpakken om onszelf te ontwikkelen.'

Na een slecht weekend gaat het niet anders in Milton Keynes. Red Bull heeft dit seizoen al meerdere mindere momenten meegemaakt. 'Als je een slechte race achter de rug hebt, dan moet je na afloop de wonden likken. Op maandag moet je er echter weer staan en weer volle bak doorgaan. We kunnen simpelweg geen medelijden met onszelf hebben.'

Newey herinnert compliment Frank Williams

Newey heeft al meerdere teams versleten in de Formule 1. De ontwerper werkte onder andere bij Williams en McLaren, voordat hij een contract tekende bij Red Bull. Bij Williams stond hij bekend als een zeer competitieve man. 'Frank Williams zei tegen mij dat ik de meest competitieve persoon was in de Formule 1. Zijn opmerking voelde een beetje als een belediging destijds. Later bedacht ik me dat het uit zijn mond wel een compliment moest zijn', concludeert Newey.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws