Sainz kijkt ook voorbij Red Bull en Mercedes: 'Ik wil gewoon winnen' Formule 1
Formule 1

Sainz kijkt ook voorbij Red Bull en Mercedes: 'Ik wil gewoon winnen'

Sainz kijkt ook voorbij Red Bull en Mercedes: 'Ik wil gewoon winnen'

Carlos Sainz heeft voor zichzelf de zaken op een rijtje gezet betreffende zijn zitje voor 2025. De Spanjaard herhaalt dat hij naar het snelste stoeltje wil verkassen in 2025, en dat hij nog steeds genoeg goede opties overheeft. Sainz wordt al een lange tijd gelinkt aan Audi, en hij geeft dan ook toe dat er een aantal langetermijnopties zijn die aantrekkelijk zijn.

De rijdersmarkt is momenteel een beetje een chaos, wat allemaal komt door de vroege aankondiging van Lewis Hamilton. Begin februari liet de zevenvoudig wereldkampioen weten dat hij aan het eind van het jaar zal vertrekken bij Mercedes om naar Ferrari te gaan. Daardoor zoekt Sainz naar een nieuwe werkgever, en is hij zijn cv alvast aan het aanvullen met goede prestaties. De Spanjaard heeft tot nu toe alleen het podium in China gemist, in Jeddah kon hij niet racen vanwege zijn blindedarmonststeking. Het lijkt erop dat Sainz erg gewild is, maar momenteel vallen de puzzelstukjes nog niet echt op hun plek.

Dat komt ook doordat sommigen denken dat Max Verstappen Red Bull Racing wellicht gaat verlaten, waardoor daar een zitje vrijkomt voor Sainz. Het stoeltje van Verstappens teamgenoot, Sergio Pérez, is ook nog een optie, maar die kans lijkt steeds kleiner te worden nu de Mexicaan goed presteert. Dan blijven Mercedes en Audi over. Helmut Marko verklapte enkele weken geleden al dat de Spanjaard een aanbod van Audi had gekregen om drie jaar voor hen te komen rijden. 'Ik denk dat het allemaal afhangt van wat ze je aanbieden en wat voor soort project ze bieden', zegt Sainz tegenover de internationale media.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

carlos sainz ferrari japan zondag 2024
Sainz is tot nu toe slechts een keer verslagen door zijn teamgenoot. (Foto: Ferrari F1 Media).

'Als coureur zal ik altijd proberen de snelste optie te bemachtigen, vooral gezien de vorm waarin in verkeer', vervolgt de Madrileen. Sainz won twee weken na de operatie aan zijn blindedarm de Grand Prix van Australië, waardoor hij zichzelf absoluut op de radar van de topteams heeft gezet. 'Ik denk dat als je het juiste team en de juiste auto hebt in het juiste jaar, ik races kan winnen en op het podium kan staan. Ik kan dit jaar al winnen. Dat is mijn nummer één prioriteit als coureur, om te winnen. Dat is iets waar ik altijd naar zal streven.' Sainz is tot nu toe de enige coureur die naast de Red Bull-coureurs een race heeft gewonnen, en dat was in 2023 ook al zo.

Aantal dingen die Sainz 'zal overwegen'

Gezien zijn huidige vorm, die in alle races tot nu toe, behalve China, beter was dan die van Charles Leclerc, zou Red Bull een optie kunnen zijn. Er wordt echter verwacht dat Sainz niet zal tekenen voor een rol als tweede rijder. Sainz en Verstappen samen in een team kan wel eens voor wat frictie zorgen, en Red Bull wil waarschijnlijk geen druk op haar stercoureur leggen. Mercedes kan hem ook dergelijke kansen bieden, als hij een meerjarig contract zou krijgen tot het einde van 2026. Maar, team uit Brackley is bezig om haar junior Andrea Kimi Antonelli klaar te stomen voor de Formule 1.

Sainz lijkt niet helemaal vastbesloten te zijn om bij een van de huidige topteams in de F1 te blijven. Hij houdt rekening met meerdere factoren. 'Er zijn nog enkele andere zeer interessante middellange- en langetermijnopties die er zijn en die ik zal overwegen en die ik overweeg', laat de Spanjaard weten. 'Elke optie heeft zijn voor- en nadelen, laten we het zo zeggen. Ik zal ze allemaal overwegen, maar zoals ik eerder ook al zei, het beste is dat alle goede opties nog beschikbaar zijn, en die kunnen we nog steeds bekijken.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws