Sainz trekt het boetekleed aan na crash: 'Ik maakte een fout' Formule 1
Formule 1

Sainz trekt het boetekleed aan na crash: 'Ik maakte een fout'

Sainz trekt het boetekleed aan na crash: 'Ik maakte een fout'

Na een relatief vroege DNF van Charles Leclerc, wist zijn teamgenoot Carlos Sainz uiteindelijk ook de race niet uit te rijden. De Spanjaard gleed weg en raakte daarbij Alexander Albon, die ook op moest geven. ‘Ik maakte een fout’, geeft Sainz na de race eerlijk toe tegenover Formula1.com.

De man die in Australië nog een winst pakte, had geen goed weekend in Canada. ‘We hadden weinig pace dit weekend, zelfs niet op de inters’, zegt de Madrileen over de teleurstellende race in Montréal. ‘We hadden verwacht daar misschien iets sterker te zijn, maar we gleden veel rond’, voegt hij eraan toe. ‘De auto voelde niet goed. Toen het droog werd, boekten we vooruitgang’, geeft Sainz wel aan. Helaas bracht het hem in Canada geen punten.

Sainz nam veel risico om in te halen

‘Ik nam redelijk veel risico om in de DRS-trein te blijven en in te kunnen halen’, geeft de Spanjaard zelf toe. Hij steekt ook de hand in eigen boezem wat betreft de crash waardoor hij en Albon het einde van de race niet haalden. ‘Ik maakte een coureursfout. Het was niet ideaal’, vertelt hij. ‘Het was niet ons weekend binnen het team. We proberen ons te verbeteren en het de volgende keer beter te doen’, kijkt hij alvast uit naar zijn thuisrace over twee weken.

Hoewel Leclerc zegt dat Ferrari niet te heftig moet reageren op het gebrek aan pace, luidt het antwoord van Sainz anders wanneer hij ernaar gevraagd wordt. ‘Het lijkt me duidelijk dat we dit weekend niet de juiste pace hadden en dat we het als team heel lastig hadden’, stelt hij vast. Toch maakt hij zich net als zijn teamgenoot nog niet al te veel zorgen. ‘Ik denk dat het een eenmalig ding is’, geeft Sainz aan. ‘In Barcelona zullen we weer terug zijn waar we normaal staan’, sluit de Spanjaard optimistisch af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws