Sainz verklapt bluf in paddock: 'Iedereen die zegt dat we niet naar alle anderen kijken, liegt' Formule 1
Formule 1

Sainz verklapt bluf in paddock: 'Iedereen die zegt dat we niet naar alle anderen kijken, liegt'

Sainz verklapt bluf in paddock: 'Iedereen die zegt dat we niet naar alle anderen kijken, liegt'

De tests zijn voorbij en het is bijna tijd om te gaan racen in 2022. De Formule 1-auto's zijn compleet verschillend van vorig jaar, maar ook van elkaar. Tien teams gaan het seizoen in met tien verschillende filosofieën die ongeveer tot dezelfde rondetijden gaan leiden. In de media claimen teams altijd dat ze op zichzelf focussen en niet kijken naar tijden, maar volgens Ferrari-coureur Carlos Sainz zijn veel van dat soort praatjes een en al bluf.

In de Formule 1-podcast Beyond The Grid vertelt Sainz over zijn verwachtingen en enthousiasme over 2022. In gesprek met gastheer Tom Clarkson komt hij tot de conclusie dat dit jaar enorm spannend en meeslepend gaat zijn. 'Als je kijkt naar al die verschillende auto's met al die verschillende designs, dan besef je je dat dít is waar de Formule 1 om draait. Het is ook de schoonheid van de Formule 1 dat we op een gegeven moment zien wat werkt en wat niet werkt.'

Sainz: 'Natuurlijk analyseren we alles om ons heen'

Tijdens de testdagen zal ieder team met uiterste concentratie hebben gekeken naar wat hun auto allemaal kan. 'Iedereen waarmee je praat in de paddock zal zeggen dat we niet teveel naar anderen of naar rondetijden kijken', zegt de Spanjaard, die ook gelijk lachend verklapt dat daar niks van waar is. 'Natuurlijk doen we dat wel. We zijn allemaal competitieve beesten. We analyseren allemaal waar iedereen staat. We kijken naar sectortijden, topsnelheden, GPS-data, alles. We proberen het soms een beetje te temperen maar we willen zo snel mogelijk weten waar we staan.'

'Laatste twee à drie tienden komen niet zomaar uit de auto'

De 2022-bolides zullen niet alleen van de buitenkant verschillend zijn in vergelijking met 2021. Sainz merkte ook in zijn Ferrari F1-75 dat de auto anders aanvoelt. 'Zodra je de auto begint te pushen, merk je dat je de laatste twee à drie tienden niet zomaar uit de auto haalt. Die komen echt van een bepaalde rijstijl. Je moet je dus echt aanpassen aan deze auto's om het maximale te presteren', legt hij uit. Ook geeft hij aan dat iedereen nog aan het leren is en dat ook hij waarschijnlijk nog talloze autoafstellingen en veranderingen in zijn rijstijl zal proberen voordat het perfect klikt met de nieuwe bolides.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws