Wereldkampioen Verstappen houdt dezelfde mindset: 'Ieder jaar probeer ik alle anderen te verslaan' Max Verstappen
Max Verstappen

Wereldkampioen Verstappen houdt dezelfde mindset: 'Ieder jaar probeer ik alle anderen te verslaan'

Wereldkampioen Verstappen houdt dezelfde mindset: 'Ieder jaar probeer ik alle anderen te verslaan'

Max Verstappen is in 2022 regerend wereldkampioen Formule 1 na een bloedstollend 2021 waarin hij Lewis Hamilton in de allerlaatste ronde van de allerlaatste race verschalkte voor de overwinning, en daarmee de titel. Zelfs hij geeft toe dat die race niet helemaal uit het boekje was. Maar wat voor impact heeft die status van het zijn van de regerend wereldkampioen? Verstappen zelf is er vrij zeker van dat het eerder een voordeel is dan een nadeel.

In gesprek met F1.com deelt hij zijn perspectief van het zijn van een Formule 1-wereldkampioen, inclusief de weg er naartoe en de gevolgen ervan. 'Ik vond het moeilijk om er (een wereldkampioenschap, red.) een jaar op te plakken. Je hebt immers de kansen nodig. In ieder geval een auto die het in zich heeft om races te winnen. En ik denk dat we dat vorig jaar eindelijk hadden. Het duurde zeven jaren, maar soms duurt het vijf, vier, één of nooit! We hebben uiteindelijk gewonnen en dat is het belangrijkst', zegt de Nederlander.

De koele kikker die Verstappen is werd ook wel een beetje nerveus voor de seizoensfinale in Abu Dhabi, en dat is ook niet zo gek. 'Het was spannend. Maar tegelijkertijd probeerde ik gewoon plezier te hebben. Want hoe vaak mag je strijden om een wereldtitel?', zegt hij. 'In de aanloop naar de race deed ik wat ik altijd deed. Als je altijd al probeert op je best te zijn, waarom zou je dat dan aanpassen op het moment dat je wereldkampioen kan worden? Op de zondag was ik dan wel wat nerveuzer dan normaal.'

Verstappen verandert voorbereiding op F1-seizoen niet

In 2022 zal de Limburgse racer met racenummer één aan de starts verschijnen. Of dat zijn mindset ook aantast? Zo lijkt het niet. Tijdens de shakedown van Red Bull Racing eerder dit jaar zei hij al kalmpjes dat het weinig verschil maakt. Jager of opgejaagd worden maakt niet uit voor Verstappen. 'Het boeit niet echt (welk nummer er op je auto staat, red.). Ieder jaar probeer ik alle anderen te verslaan', zegt de wereldkampioen.

'Dit jaar is hetzelfde. Als je auto niet snel is, zul je de anderen ook niet verslaan. Behalve misschien je teamgenoot. Je hebt er niet zoveel invloed op', gaat Verstappen verder. Ook bereidt hij zich niet anders voor dan andere jaren nu hij de status van wereldkampioen heeft. 'Mijn trainingen zijn net als anders. Uiteraard met het doel beter te worden. Niks bijzonders, maar ik ben wel tevreden met hoe het gaat.' Maar van fysieke voorbereidingen op een nieuw seizoen kun je weinig tot geen garanties krijgen op betere prestaties volgens Verstappen.

Verstappens doel is simpel: 'Dan hoeven we niemand in te halen'

Aankomend weekend zal de wereld van de Formule 1 weer op het puntje van hun stoel zitten als de lichten uitgaan in Bahrein. Maar wat voor seizoen verwacht Verstappen? 'Het doel is hoe dan ook om de snelste auto te hebben. Dan hoeven we niemand in te halen.' Slechts zeven keer in de geschiedenis van de Formule 1 wist de coureur wie zijn eerste kampioenschap binnensleepte, hem op te volgen met een tweede. Wat de Red Bull-coureur ook doet, hij zal in de geschiedenisboeken van de Formule 1 komen. En dat op slechts 24-jarige leeftijd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws