Tsunoda teleurgesteld over thuisrace: 'Ik begrijp niet waarom ze dat besloten hebben' Formule 1
Formule 1

Tsunoda teleurgesteld over thuisrace: 'Ik begrijp niet waarom ze dat besloten hebben'

Tsunoda teleurgesteld over thuisrace: 'Ik begrijp niet waarom ze dat besloten hebben'

Afgelopen weekend viel AlphaTauri met beide coureurs net buiten de punten tijdens de Grand Prix van Japan. Yuki Tsunoda laat weten niet blij te zijn geweest met de strategie van zijn team. Tijdens zijn thuisrace liet de AlphaTauri-coureur al onvrede horen over de boordradio.

Tsunoda, de Japanse coureur van het team, eindigde uiteindelijk als twaalfde, wat hem net buiten de punten plaatste. Hij finishte op slechts 0,9 seconden achter zijn teamgenoot Liam Lawson en 25,1 seconden achter de tiende plaats van Pierre Gasly. Tsunoda uitte zijn frustratie over de strategische beslissingen van het team, met name over zijn pitstop. ‘Ik kwam na mijn pitstop achter Liam terecht. Ik kon mijn prestatie dus niet maximaliseren. Het is jammer. Ik begrijp niet waarom ze dat besloten hebben’, vertelt Tsunoda tegen Formel1.de, duidelijk teleurgesteld over het verloop van zijn race.

Tsunoda gaf toe dat het Suzuka Circuit een baan was met veel uitdagingen, ook al is hij extra bekend met het circuit. ‘Ik zat vast achter andere auto's. Ik was eigenlijk sneller, maar ik had de andere auto voor me. Op dit circuit kun je nauwelijks inhalen omdat je banden oververhit raken en er zoveel snelle bochten zijn.’

De Japanner gaf aan teleurgesteld te zijn over de keuzes die het team maakte tijdens de race. Hij had gehoopt meer te kunnen bereiken tijdens zijn thuisrace. ‘We hebben er niet het maximale uit gehaald, althans niet aan mijn kant. De strategie was niet goed. We hadden geen tweede set harde banden. We hadden niet zoveel degradatie verwacht in de race. Andere teams deden dat wel, omdat ze twee sets harde banden hadden voor de race, wij niet. We moeten het in de toekomst beter doen.’

De AlphaTauri-coureur zag echter ook nog de positieve kanten van de race in. ‘Met de harde band was onze racesnelheid echt goed. Positief in dat opzicht. Maar eerlijk gezegd kunnen we niet precies zeggen hoe snel we zouden zijn geweest, omdat ik vastzat in de laatste stint. Ik ben teleurgesteld omdat ik voor de Japanse fans graag punten had willen scoren.’

Lawson bekeek het positiever

Lawson, teamgenoot van Tsunoda bij AlphaTauri, benaderde de race nuchterder dan de thuisheld en erkende dat het team niet de snelheid had om de top tien te bereiken. Hij wees erop dat de Alpines voor hen een te grote uitdaging vormden.

Hoofdingenieur Jonathan Eddolls concludeerde dat het tempo van de auto op de harde band competitief was, maar dat het team al vroeg in de race het contact met de Alpines had verloren, wat resulteerde in een finish net buiten de punten voor beide coureurs. Hij benadrukte echter positieve signalen voor het weekend, met verbeteringen in het tempo en de kwalificatieprestaties van het team. ‘We ontwikkelen de auto en we zijn bijna in de punten geëindigd’, aldus Eddolls.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws