Mercedes moet oppassen: 'Geen vertrouwen dat de richting die ze inslaan de juiste is' Formule 1
Formule 1

Mercedes moet oppassen: 'Geen vertrouwen dat de richting die ze inslaan de juiste is'

Mercedes moet oppassen: 'Geen vertrouwen dat de richting die ze inslaan de juiste is'

Voormalig technisch directeur van Jaguar, Gary Anderson, heeft een sombere voorspelling gedaan voor Mercedes en Lewis Hamilton. In zijn column voor The Telegraph uitte Anderson zijn bezorgdheid over de prestaties van Mercedes. Het Duitse team staat nu op een tweede plek in het constructeurskampioenschap, maar hoopt volgend seizoen weer te strijden voor de eerste plek.

Volgens Anderson zal Mercedes volgend jaar ‘op zijn best’ de vierde snelste auto hebben, ondanks hun status, ervaring en budget. Hij merkte op dat Mercedes gedurende het seizoen niet in staat was om hun auto te verbeteren, wat teleurstellend is gezien hun middelen. Anderson twijfelt aan het vermogen van Mercedes om een significante ontwikkeling in de winter door te voeren. Hij wees op het huidige ontwikkelingstempo binnen de top vijf-teams en concludeerde dat Mercedes waarschijnlijk niet in staat zal zijn om de concurrentie voor te blijven.

‘Je zou verwachten dat een team van Mercedes' statuur, met de ervaring en budget die het team heeft om te winnen niet om vijfde en zevende te eindigen, hun auto gedurende het seizoen zou verbeteren, maar dat hebben ze niet gedaan’, legt Anderson uit. Hij betreurde het gebrek aan progressie ondanks de middelen die Mercedes tot zijn beschikking heeft. Volgens Anderson kunnen teams zichzelf pas bewijzen als ze hun problemen begrijpen en oplossen. Hij wees erop dat ondanks de invoering van nieuwe regels omtrent grondeffect in de afgelopen twintig maanden en 38 races, Mercedes nog steeds worstelt om zich aan te passen.

Mercedes moet nu al groeien

De voormalige technisch directeur benadrukte dat een team niet alleen op de winter kan vertrouwen voor verbetering. Hij uitte bezorgdheid over het gebrek aan vooruitgang sinds het voorgaande seizoen. ‘Ze lijken een raceweekend in te gaan zonder enig idee van wat ze kunnen verwachten. Als ik bij het team zou zijn, zou ik geen vertrouwen hebben dat de richting die ze volgend jaar inslaan de juiste is.’, vertelt Anderson.

Anderson merkt op dat Mercedes nog veel werk aan de winkel heeft om in de buurt van het niveau van Red Bull Racing te komen. Hij speculeerde dat Mercedes wellicht visuele veranderingen zal doorvoeren om te proberen bij te blijven met Red Bull, maar dit zal nog niet genoeg zijn. ‘Het visuele aspect is slechts een klein onderdeel van de algehele prestaties van de auto’, aldus de voormalig technisch directeur van Jaguar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws