Ferrari wilde niet Hamilton 'kopiëren' tijdens strategisch gevecht met Mercedes Formule 1
Formule 1

Ferrari wilde niet Hamilton 'kopiëren' tijdens strategisch gevecht met Mercedes

Ferrari wilde niet Hamilton 'kopiëren' tijdens strategisch gevecht met Mercedes

De Grand Prix van Japan op het Suzuka Circuit bracht enkele strategische uitdagingen met zich mee voor het Ferrari-team. Het team was in gevecht met Mercedes, dat twintig punten voor het team staat in het constructeurskampioenschap. Teambaas Frédéric Vasseur deelde zijn inzichten over de beslissingen die tijdens de race werden genomen.

Een cruciaal moment tijdens de race was de eerste pitstop van het team, waarbij het de vraag was of beide Ferrari's voor de concurrentie konden blijven. ‘De eerste pitstop bevond zich echt op het randje tussen het behouden van de twee auto's voor ons of dat Lewis (Hamilton, red.) tussen de twee auto's terecht zou komen. Het ging waarschijnlijk om een paar tienden en het was de juiste beslissing van het team, en de tweede stop was iets meer strategisch', vertelt de Ferrari-teambaas tegen Pit Debrief.

De beslissing om de stint van Carlos Sainz te verlengen kwam van de Spaanse coureur zelf. ‘We kwamen overeen over dat we de stint moesten verlengen om te proberen een bandenvoordeel te hebben tijdens de laatste paar ronden’, legt de Ferrari-teambaas uit.

Mercedes had weinig keuzes

Deze strategische zet bleek achteraf de juiste te zijn, ondanks dat Sainz Hamilton niet heeft kunnen inhalen. ‘Het was een goede beslissing van Carlos. Als je Lewis zou hebben gekopieerd, zou je geen bandenvoordeel hebben gehad en we besloten om de stint een beetje te verlengen om het voordeel te hebben. In de laatste twee ronden was het niet genoeg om Lewis bij te houden, maar het was de juiste beslissing.’

Ferrari had echter te maken met het dilemma van het volgen van Hamiltons strategie. Andrew Shovlin, de Director of Trackside Engineering bij Mercedes, legde uit dat Mercedes op een bepaald moment moest kiezen tussen het proberen om voor Sainz te eindigen of stoppen voor verse banden. De keuze om door te gaan met de race en niet te stoppen, ondanks de relatief lage kansen om Sainz achter zich te houden op een eenstopstrategie, werd gemaakt omdat er ‘niets te verliezen was en geen risico voor George (Russell, red.) was', aldus Shovlin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws