Schumacher ziet nieuwe favoriet voor Mercedes-stoeltje: 'Wolff zei dat de situatie veranderd is' Formule 1
Formule 1

Schumacher ziet nieuwe favoriet voor Mercedes-stoeltje: 'Wolff zei dat de situatie veranderd is'

Schumacher ziet nieuwe favoriet voor Mercedes-stoeltje: 'Wolff zei dat de situatie veranderd is'

Mercedes is sinds 1 februari op zoek naar een nieuwe coureur voor 2025. Lewis Hamilton vertrekt na twaalf seizoenen bij het team, waardoor George Russell een nieuwe teamgenoot zal krijgen. Lang leek het erop dat Andrea Kimi Antonelli wordt klaargestoomd als vervanger van Hamilton, maar Ralf Schumacher meent dat er nieuwe ontwikkelingen zijn op de rijdersmarkt.

Carlos Sainz werd de dupe van de Hamilton-transfer. Charles Leclerc had net een nieuw contract bij Ferrari getekend, waardoor hij na de aankondiging van Hamilton meteen wist dat er geen plek voor hem is bij zijn huidige werkgever in 2025. Sindsdien is de Spanjaard met de halve grid in verband gebracht. Bij de jaarwisseling rekende Sainz nog op een Ferrari-contract, maar in het voorjaar werd hij onder meer gelinkt aan de zitjes bij Red Bull Racing, Mercedes, en Aston Martin.

Sainz in verband gebracht met nagenoeg elk team

Fernando Alonso verlengde zijn contract bij Aston Martin, waardoor die deur dichtviel - tenzij hij door Lawrence Stroll geadopteerd wordt - en Red Bull gaf Sergio Pérez een nieuw contract. Bij Mercedes kreeg Sainz ook nul op het rekest, aangezien teambaas Toto Wolff de focus op Formule 2-coureur Antonelli legde, met Max Verstappen als gedroomd alternatief. Voor Sainz leken enkel de achterhoedeteams nog beschikbaar te zijn: Stake, in 2026 onder de naam Audi, was de favoriet, totdat Williams zich opeens in de discussie mengde.

Sainz werd daardoor dit jaar al met zes teams in verband gebracht, maar op het moment dat een Williams-aankondiging een kwestie van tijd leek, werd opeens Flavio Briatore bij Alpine teruggehaald. Sinds de komst van de Italiaan wordt er gesproken over het opgeven van het eigen motorenproject, en wordt een Mercedes-motor als optie gezien. Daarmee werd Alpine met het vrijgekomen stoeltje van Esteban Ocon ook een optie voor Sainz, maar inmiddels is er wéér een nieuwe twist in het verhaal.

Mercedes toch weer een optie

'De situatie wordt ingewikkelder voor Carlos Sainz', meldde Ralf Schumacher bij de Duitse tak van Sky Sports. 'Mensen dachten dat hij naar Williams zou gaan, maar dat lijkt niet langer het geval te zijn. De deur staat nu open voor hem bij Alpine, maar hij ziet nog steeds een kans bij Mercedes, want teambaas Toto Wolff heeft recentelijk aangegeven dat de situatie weer veranderd is. Dat is waarom ik Sainz als meest waarschijnlijke optie zie als teamgenoot van Russell in 2025', aldus de Duitser, die denkt dat Sainz alsnog een topstoeltje kan bemachtigen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws