Rosberg: 'Vriendschap Vettel en Schumacher bekoelt als er meer competitie komt' Formule 1
Formule 1

Rosberg: 'Vriendschap Vettel en Schumacher bekoelt als er meer competitie komt'

Rosberg: 'Vriendschap Vettel en Schumacher bekoelt als er meer competitie komt'

Oud F1-coureur Nico Rosberg is van mening dat de goede relatie tussen Mick Schumacher en Sebastian Vettel er heel anders uit had gezien met competitievere auto's. Rosberg gaf aan dat de vriendschap tussen de twee Duitsers geen stand zou kunnen houden als ze met een betere auto met elkaar in gevecht zouden zijn op de baan.

Vettel en Schumacher hebben sinds de start van het 2022-seizoen een vriendschappelijke relatie en worden regelmatig samen in de paddock pratend en lachend gespot. Vettel staat erom bekend ook altijd al goed door een deur te hebben gekund met Michael Schumacher. Bij Motorsportweek.com uitte Rosberg dat hij niet denkt dat de vriendschap standhoudt als ze competitievere auto's krijgen.

Haas en Aston Martin presteren beide onder de maat en staan regelmatig achteraan op de grid. Schumacher en Vettel zijn elkaar hard tegengekomen op de baan in Miami, maar desondanks waren beide coureurs kalm over het incident. 'Het incident had een ander einde gehad als Vettel eerste lag. Je kan geen vriendschap behouden als je voor een overwinning vecht', zei Rosberg.

'Het ging om plekken in het middenveld, dat is nog te overzien. Het is daarnaast ook ontzettend leuk dat Vettel Schumacher zo support.' Vettel staat volledig achter Schumacher en liet zijn enthousiasme horen over de boordradio toen Schumacher zijn eerste punten binnenhaalde in Silverstone.

Doorbraak van Schumacher

Schumacher heeft een lastige periode gehad in het eerste gedeelte van het seizoen. Met zijn eerste punten in Silverstone werd Schumacher voor zijn harde werk beloond. 'Mick heeft moeilijke weken gehad, dus we zijn allemaal blij dat hij doorbreekt. De Formule 1 beweegt snel, en hij heeft veel kritiek moeten incasseren', zei Rosberg.

'Momenteel lees ik helemaal geen kritiek over hem. Alles wat ervoor nodig was, was een duel met Verstappen op Silverstone. Mentaal is dit veel waard voor Schumacher, zo blijft hij positief en gemotiveerd voor de komende races.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws