Ricciardo heeft een optie om samenwerking met McLaren vroegtijdig te stoppen Formule 1
Formule 1

Ricciardo heeft een optie om samenwerking met McLaren vroegtijdig te stoppen

Ricciardo heeft een optie om samenwerking met McLaren vroegtijdig te stoppen

Afgelopen week kwam de onthulling dat het contract van Daniel Ricciardo mogelijk een optie bevat om de samenwerking vóór 2023 te beëindigen, zoals al eerder bericht werd door F1Maximaal. Dat was iets wat Zak Brown ontglipte, en dat volgde op opmerkingen die hij een paar dagen eerder had gemaakt, waarin hij zei dat de spraakmakende komst van Ricciardo niet aan de verwachtingen had voldaan. 'We zullen zien hoe de dingen zich ontwikkelen, wat hij wil doen', aldus Brown. Daarmee leek hij aan te geven dat Ricciardo moet beslissen.

Prestatieclausules zijn niet ongebruikelijk in F1-contracten en kunnen aan beide kanten bestaan. The Race onthult nu dat het niet McLaren is die ervoor kan kiezen om de deal voortijdig te beëindigen, maar dat Ricciardo de mogelijkheid heeft om een ​​break-clausule te activeren. Dus of het contract van Ricciardo voor 2023 wordt gehandhaafd, lijkt aan hem te liggen. De Australiër zei zelf het volgende er over: 'Ik heb wel een contract, maar persoonlijk wil ik geen veertiende worden. Het is niet waarom ik race, laten we het zo stellen.'

Ricciardo en McLaren eisen meer

Zowel Ricciardo als McLaren willen betere prestaties zien. Ricciardo weigert dan ook op te geven blijkt uit zijn uitspraken na Monaco: 'Zelfs na een dag als vandaag heb ik nog steeds honderd procent vertrouwen in mezelf en mijn kunnen, dus waarschijnlijk doet een resultaat als dit meer pijn. Dus dat is een beetje hoe ik me voel. Het is gewoon een van die dingen die je gewoon moet blijven doen. Ik zou graag in een andere positie zijn, maar ik weiger me te laten verslaan.'

Zowel Ricciardo als McLaren hebben verschillende keren verklaard dat ze al hun energie erin steken om te zorgen voor betere prestaties. Als ze dat lukt, is er geen reden om te twijfelen of Ricciardo blijft. Als ze dat niet kunnen, is de kans kleiner dat hij doorgaat. De keuze van Ricciardo zal dus niet gemakkelijk zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws