Voormalig Honda-topman: 'Red Bull heel blij met agressieve aanpak Pérez' Formule 1
Formule 1

Voormalig Honda-topman: 'Red Bull heel blij met agressieve aanpak Pérez'

Voormalig Honda-topman: 'Red Bull heel blij met agressieve aanpak Pérez'

Masashi Yamamoto, de schakel tussen Honda en Red Bull Powertrains, is heel erg blij dat Sergio Pérez de Grand Prix van Monaco op zijn naam wist te schrijven. De Japanner zag dat Red Bull Racing op zondag ijzersterk voor de dag kwam, waardoor het team de leiding in beide kampioenschappen heeft weten te vergroten. Volgens Yamamoto wordt het voor een coureur en een renstal niet beter dan een overwinning in het prinsendom.

Pérez wist afgelopen weekend zijn derde zege in de Formule 1 te boeken. Tijdens de race in Spanje moest hij de overwinning nog laten aan Max Verstappen, maar in Monaco was hij ten opzichte van de Nederlander heer en meester. 'De overwinning in de Grand Prix van Monaco is groots voor Checo', vertelt Yamamoto tegenover het Japanse AS-web. 'Ik denk dat hij de rest van het seizoen op een comfortabele manier kan rijden.'

In elke sessie voorafgaand aan de race wist de Mexicaan snellere tijden neer te zetten dan Verstappen. Yamamoto zag dat Pérez de juiste aanpak had gevonden om door de straten van Monte Carlo te rijden. 'Checo was heel erg gefocust gedurende het weekend. Hij had natuurlijk die crash in Q3, maar dat was omdat hij vol op de aanval ging. Je kan ook niet winnen zonder een agressieve aanpak en dat zagen we ook dit weekend. Checo bleef zelfs in de regen elke bocht aanvallen en ik denk dat het team daar zeer tevreden over is.'

Yamamoto: 'Het team en de strategie waren de sleutel'

Voorafgaand aan de race was Charles Leclerc de duidelijke favoriet voor de zege. Yamamoto zag dat Red Bull alles juist deed qua strategie. 'Het regende natuurlijk voor de race, waardoor de kracht van het team en de strategie de sleutel waren tot succes. Red Bull zag er heel solide uit. Op deze manier is Red Bull weer een aantal punten uitgelopen op de concurrentie, maar een overwinning in Monaco is altijd groots voor de coureur en het team. Daardoor voelt de voorsprong in het kampioenschap nog beter', aldus de voormalig topman van Honda.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws