Brundle vergelijkt Verstappen met F1-legendes: 'Je komt uit bij hun misdragingen' Formule 1
Formule 1

Brundle vergelijkt Verstappen met F1-legendes: 'Je komt uit bij hun misdragingen'

Brundle vergelijkt Verstappen met F1-legendes: 'Je komt uit bij hun misdragingen'

Max Verstappen hanteert een agressieve rijstijl, waardoor hij elk duel ingaat met het mes tussen de tanden. Dit heeft hem in het verleden wel een aantal keren in de problemen gebracht. Doordat de coureur vorig jaar zijn eerste kampioenschap wist te winnen, zal het scherpe randje er mogelijk vanaf zijn bij Verstappen. Martin Brundle, verslaggever bij Sky Sports, verwacht echter niet dat de Nederlander zijn aanpak zal veranderen.

'Zijn stijl is zijn stijl, de anderen moeten hun stijl aanpassen aan hem', wordt Brundle geciteerd door Motorsport.com. De Brit stelt dat de coureur van Red Bull Racing al vanaf de juniorenklassen zijn agressieve rijstijl hanteert. 'Ga maar eens in gesprek met Esteban Ocon of anderen die vroeger tegen hem kartten. Het is gewoon de manier waarop hij racet.'

Brundle is kritisch op de coureur. Deze kritiek geeft hij vooral, omdat hij denkt dat Verstappen te goed is voor dergelijke praktijken. 'Saoedi-Arabië vorig jaar ging wat mij betreft te ver. Dat zeg ik enkel omdat hij zo goed is. Hij heeft dat helemaal niet nodig.' Brundle weet dan ook zeker dat Verstappen aankomend seizoen opnieuw met het mes tussen de tanden zal racen. 'Max heeft heel veel meer talent dan ik ooit had, maar hij racet nou eenmaal zo. Anderen moeten hun aanpak aanpassen, want Max gaat het niet opeens heel anders doen.'

Brundle vergelijkt Verstappen met F1-legendes

In het verleden stonden andere coureurs, waaronder Michael Schumacher en Ayrton Senna, ook bekend om hun agressieve rijstijl. Brundle vergelijkt de Red Bull-coureur dan ook met de Formule 1-legendes. 'Als je het over Schumacher en Senna hebt dan kom je ook uit bij hun misdragingen, en dat is zo jammer. Ze zijn zo goed. Ze hebben dit allemaal niet nodig, want dit werpt een smetje op hun reputatie. Kijk ook naar Max. Zijn wagenbeheersing is bijvoorbeeld uitzonderlijk', aldus Brundle.

GP Bahrein live kijken? Bekijk de opties van alle tv-aanbieders of registreer bij F1TV.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws