Seizoen Verstappen voor 99 procent perfect: 'Daarom mist hij dat ene procent' Formule 1
Formule 1

Seizoen Verstappen voor 99 procent perfect: 'Daarom mist hij dat ene procent'

Seizoen Verstappen voor 99 procent perfect: 'Daarom mist hij dat ene procent'

Romain Grosjean is van mening dat het seizoen van Max Verstappen nagenoeg perfect was. Het enige mindere moment van de coureur van Red Bull Racing was toen hij teamgenoot Sergio Pérez niet voorbij wilde laten tijdens de Grand Prix van Brazilië. Voor de rest zag de Fransman dat Verstappen onverslaanbaar was toen hij het momentum te pakken had. De voormalig Formule 1-coureur denkt dat het in die momenten pijnlijk was om de teamgenoot van de Nederlander te zijn.

De statistieken van Verstappen tijdens het afgelopen seizoen spreken natuurlijk boekdelen. Deze statistieken waren zelfs zo goed dat Grosjean durft te spreken van een nagenoeg perfect seizoen van de Red Bull-coureur. 'Ik denk het één van de beste individuele seizoenen in de Formule 1 was', zegt de voormalig Haas-rijder bij de Motor Sport Magazine-podcast. 'Het was voor 99 procent perfect. Dat ene procent die hij mist, komt door de race in Brazilië. Daar maakte hij de verkeerde keuze.'

'Voor de rest kan je er eigenlijk niets meer over zeggen', vervolgt de IndyCar-coureur. Verstappen was vooral rond de zomerstop uiterst dominant afgelopen seizoen. Grosjean denkt dan ook dat er weinig is wat een coureur kan stoppen als hij het momentum heeft. 'Verstappen was sterk in de kwalificatie en de race. Zelfs toen hij spinde in Hongarije wist hij de race nog te winnen. Als je in een positieve spiraal komt, doe je alles goed en kan niemand je stoppen. Ik denk oprecht dat het niet beter kon.'

Grosjean: 'Je accepteert dat Verstappen op een ander niveau presteert'

Na de race in Hongarije hadden de coureurs een paar weken vrij. Toen de Formule 1 aan was gekomen in Spa-Francorchamps werd het al snel duidelijk dat niemand Verstappen kon stoppen. 'Dan is het ook niet moeilijk om één van zijn concurrenten te zijn, want je accepteert gewoon dat hij op een ander niveau presteert. Het is wel moeilijk om dan de teamgenoot te zijn, want het doet pijn als je moet constateren dat jij dat niveau niet kan aantikken', aldus Grosjean.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws