Red Bull met doelwit op de rug: 'Maar ben ervan overtuigd dat het team te verslaan is' Formule 1
Formule 1

Red Bull met doelwit op de rug: 'Maar ben ervan overtuigd dat het team te verslaan is'

Red Bull met doelwit op de rug: 'Maar ben ervan overtuigd dat het team te verslaan is'

Johnny Herbert verwacht dat Red Bull Racing aankomend seizoen zeker wel te kloppen is. Daarvoor moeten teams als Ferrari en Mercedes wel enkele zaken aanpassen in aanloop naar het nieuwe jaar. Bij Ferrari is Mattia Binotto opgestapt terwijl Mercedes het afgelopen seizoen hard heeft gewerkt aan de competitiviteit van de auto. Toch zal Red Bull als favoriet het nieuwe jaar ingaan, aangezien de straf voor het overschrijden van het budgetplafond niet zoveel pijn zal doen.

Aan het begin van het afgelopen seizoen leek het een spannende strijd te gaan worden tussen Ferrari en Red Bull. De Italiaanse renstal verloor door meerdere problemen echter de aansluiting. 'Het herstructureren van Ferrari zal duidelijk een groot aandachtspunt zijn', schrijft Herbert voor MotorsportMagazine. 'Ik vind het jammer dat Binotto weg is, maar de zomerstop was zijn kans om de problemen van het team aan te pakken en hij koos ervoor om dat niet te doen.'

'Als fans willen we graag dat Ferrari meedoet om de titel en dat geldt ook voor Mercedes', vervolgt Herbert. Mercedes kende in 2022 een lastig jaar, maar tegen het einde van het seizoen ging het steeds beter bij de Duitse renstal. Het is echter de vraag of ze dat momentum mee kunnen nemen naar volgend jaar. 'Ik heb aan het einde van het jaar in Abu Dhabi verschillende dingen gehoord. Je hoopt dat er bij Mercedes een nieuw concept is doorgevoerd op basis van wat het team heeft geleerd.'

Herbert verwacht dat straf Red Bull weinig zal schaden

Red Bull was afgelopen seizoen natuurlijk de dominante factor. Andere renstallen zullen jagen op het team van Max Verstappen en Sergio Pérez. 'Red Bull blijft nog steeds sterk, ondanks de straffen die het team heeft gekregen voor het overschrijden van het budgetplafond. Dat zal niet zoveel pijn doen als de problemen waar Ferrari en Mercedes mee te maken hebben. Maar ik ben ervan overtuigd dat Red Bull te verslaan is', concludeert Herbert.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws