'Verstappen zegt op een gegeven moment: Doei, dit was het dan, ik ben weg' Formule 1
Formule 1

'Verstappen zegt op een gegeven moment: Doei, dit was het dan, ik ben weg'

'Verstappen zegt op een gegeven moment: Doei, dit was het dan, ik ben weg'

Ralf Schumacher verwacht dat Max Verstappen relatief vroeg afscheid zal nemen van de Formule 1 en dat de coureur van Red Bull Racing geen moeite zal hebben met afscheid nemen. De voormalig coureur ziet dat het aantal races zijn tol begint te eisen bij enkele coureurs en dat er dus amper tijd is voor activiteiten buiten de Formule 1. Wel ziet Schumacher dat Verstappen zijn absolute piek aan het bereiken is en dat hij deze topvorm nog wel even kan behouden.

Het afgelopen jaar was Verstappen ongenaakbaar met vijftien overwinningen in 22 races. De Nederlander behoort dan ook tot de beste coureurs van dit moment. 'Max en Lewis (Hamilton, red.) zijn nog steeds de meest complete coureurs in het veld', zegt Schumacher bij het Duitse Sport1. 'Max is dicht bij zijn topvorm en zal dit voor lange tijd kunnen behouden vanwege zijn leeftijd. Bij Max vraag ik me echter iets af: hoe lang wil hij nog in de Formule 1 zijn?'

'Hij heeft al een paar keer gezegd dat hij niet tien jaar lang wil blijven rijden', vervolgt Schumacher. Na de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021 zei Verstappen nog tien tot vijftien jaar door te willen met het team. De afgelopen tijd zegt de Red Bull-rijder echter dat hij mogelijk na 2028 al stopt. 'Ik vertrouw erop dat hij op een gegeven moment zal zeggen: Doei, dit was het dan, ik ben weg. Het constante reizen zou een reden kunnen zijn. Je moet één ding niet vergeten: je hele leven draait om de Formule 1. Het begint als je opstaat en eindigt als je gaat slapen.'

Schumacher: 'Räikkönen moet een megatalent zijn geweest'

In de tijd dat Schumacher in de Formule 1 reed, waren er minder races. Toch eisten de Grand Prix-weekenden en het zware trainingsregime veel van de voormalig coureur. 'Mijn broer (Michael Schumacher, red.) heeft het fitheidsniveau naar een nieuw plan getild. Er zijn geen feesten. Dat is waarom Kimi Räikkönen een megatalent moet zijn geweest, omdat hij, ondanks zijn soms gemakkelijke levensstijl, toch de titel één keer heeft gewonnen. Als Kimi meer discipline had gehad, zou hij veel meer hebben bereikt', concludeert Schumacher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws