Shovlin blikt terug op 'gehavend weekend' in Australië: 'Enorme hoeveelheid herstelwerk voor Japan' Formule 1
Formule 1

Shovlin blikt terug op 'gehavend weekend' in Australië: 'Enorme hoeveelheid herstelwerk voor Japan'

Shovlin blikt terug op 'gehavend weekend' in Australië: 'Enorme hoeveelheid herstelwerk voor Japan'

Met een dubbele DNF hebben ze bij Mercedes niet veel om tevreden over te zijn. Andrew Shovlin, technisch directeur van de Silver Arrows, was teleurgesteld en kan alleen maar vaststellen dat de W15 moeilijk te doorgronden blijft, zowel voor de coureurs als voor het team. Mercedes blijft op de sukkel en heeft weer een karrenvracht aan werk in aanloop naar de volgende race in Japan binnen twee weken, zeker nu de krachtbron van Lewis Hamilton zijn auto er onverwachts de brui aan gaf in Melbourne.

'Het was een erg teleurstellend en zwaar weekend, dat we afsluiten met een enorme hoeveelheid herstelwerk met het oog op Japan', concludeerde Shovlin, die nochtans zag dat de Silver Arrows goed begonnen waren aan de Grand Prix van Australië, ondanks een tegenvallende kwalificatie van Hamilton, die vanop P11 moest starten. 'We begonnen aan de race in de hoop snel terrein te winnen en progressie op de grid te maken. Daarom kozen we ervoor om Lewis op de zachte band te zetten, waardoor hij posities wist te winnen tijdens de openingsronden.'

Maar al snel ging het de verkeerde kant op voor Mercedes toen Hamilton vroeg uitviel. 'Lewis zijn race zat er al snel op nadat zijn krachtbron het begaf. Dat kwam onverwachts en dus zullen we dat probleem grondig moeten analyseren in het hoofdkwartier in Brixworth.' Ook Russell had het niet onder de markt met zijn W15, maar de Brit leek wel op weg naar een puntenfinish, totdat het ook voor hem misliep.

'Fernando Alonso ging George voorbij tijdens de virtuele safetycar, maar hij (Russell, red.) had de mogelijkheid om tijdens de laatste stint de plaats terug te winnen. Maar hij werd verrast doordat Alonso plots vertraagde tijdens het voorlaatste rondje', reconstrueerde Shovlin de zware crash van de Mercedes-coureur waarvoor Alonso uiteindelijk een tijdstraf voor kreeg.

Ondoorgrondelijke W15

'We hebben een gehavend weekend achter de rug, waarin we niet bij machten waren om competitief te zijn op de long runs of tijdens één snel rondje', vulde de technisch directeur van Mercedes nog aan. 'We zullen door de data blijven ploegen de komende dagen om te achterhalen waarom de auto slechts flitsen van prestatie laat zien. Het is duidelijk dat we nog steeds veel werk hebben om beide coureurs een betere bolide te geven de komende races.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws