Drive-through en drie strafpunten voor Alonso vanwege incident met Russell, Tsunoda naar P7 Formule 1
Formule 1

Drive-through en drie strafpunten voor Alonso vanwege incident met Russell, Tsunoda naar P7

Drive-through en drie strafpunten voor Alonso vanwege incident met Russell, Tsunoda naar P7

Fernando Alonso krijgt een drive-through penalty na afloop van de Grand Prix van Australië vanwege het incident met George Russell. De stewards oordeelden dat ze zagen de Spanjaard een 'unusual manouevre' verrichte, waardoor Russell achter hem de controle over de auto verloor en uiteindelijk hard crashte. Lance Stroll en Yuki Tsunoda schuiven op naar P6 en P7.

Alonso en Russell waren met elkaar in gevecht tijdens de slotfase van de race op Melbourne toen het misging in bochten zes en zeven. Alonso zat voor de Brit, en Russell aasde op zijn zesde plek. Hij verloor vervolgens de controle over zijn bolide en schoof door het grind, waarna de auto kantelde en hij gevaarlijk midden op het circuit lag terwijl de race nog gaande was. Iets dat dus ook minder af had kunnen lopen, al kwam Russell ongeschonden uit de auto. Alonso verklaarde bij Sky Sports dat hij een probleem had met de batterij en dat hij vooruitkeek, niet naar Russell achter zich.

Russell gaf aan nogal verrast te zijn, met name omdat hij in de data had gezien dat Alonso kort op de rem trapte en daarna verder reed. Achter Alonso verloor Russell dusdanig veel downforce dat hij de auto ook verloor. De stewards hebben aangegeven dat dit een gevaarlijke move was van de Spanjaard, en dus krijgt hij een drive-through penalty, gelijk aan twintig seconden in de race. Daardoor zakt hij naar P8, teamgenoot Stroll schuift op naar P6 en Tsunoda naar P7. Daarnaast krijgt Alonso ook drie strafpunten op zijn licentie vanwege 'potentially dangerous driving'.

Visa Cash App RB gaat blij zijn met promotie

Doordat Tsunoda naar P7 promoveert krijgt de Japanner dus nog twee punten erbij, wat het totaal van zijn team op zes punten zet. Dat verandert echter niets in de WK-stand, maar die punten betekenen vanzelfsprekend veel voor het zusterteam van Red Bull. Dit is minder fijn voor Aston Martin, zij krijgen twee punten minder nu Alonso op P8 gezet is. Mercedes stijgt daardoor een plekje in het constructeurskampioenschap.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws