Wolff houdt zich afzijdig in incident met Alonso: 'Al remde hij daar vijf ronden ervoor niet' Formule 1
Formule 1

Wolff houdt zich afzijdig in incident met Alonso: 'Al remde hij daar vijf ronden ervoor niet'

Wolff houdt zich afzijdig in incident met Alonso: 'Al remde hij daar vijf ronden ervoor niet'

Toto Wolff wil Fernando Alonso niet beschuldigen van de crash van George Russell, maar het viel in de telemetrie wel op dat Alonso remde en de Mercedes-coureur toen heel snel heel dichtbij kwam. Wolff wil niet zeggen of dat de reden is dat Russell de controle verloor, maar hij suggereert wel dat Alonso een rol speelt bij het incident.

Russell was op jacht naar de P6 van Alonso in de slotfase van de Grand Prix van Australië. De heren zaten al een tijdje achter elkaar aan, en Russell liep in totdat het gruwelijk misging. De coureur uit Kings Lynn verloor in de snelle bochten zes en zeven de controle over de auto en schoof door het grind, waarna de auto kantelde en gevaarlijk op een zijkant kwam te liggen terwijl de race nog gaande was. Uiteindelijk kwam de Brit ongeschonden uit de auto, en kan Mercedes zonder punten uit Melbourne door naar Japan. Geen ideaal weekend voor de Duitse renstal.

'Ik wil Alonso nergens van beschuldigen, want ik heb maar een paar ronden teruggekeken', zegt Wolff bij de internationale media. 'Maar hij remde in de ronde van Russells crash op een punt waar hij die vijf ronden ervoor niet had geremd', zegt de Oostenrijker. Of dat de reden was dat Russell de controle verloor? 'Dat zou ik niet weten, ik hem heb namelijk nog niet gesproken', laat Wolff weten. Russell moest de boel een beetje redden voor Mercedes nadat Lewis Hamilton uitviel met een technisch probleem. De motor hield ermee op, en dus kon de zevenvoudig wereldkampioen zijn W15 parkeren. Russell was op weg naar een paar punten, maar dat eindigde in tranen.

Russell eiste een rode vlag: 'Het was wat mij betreft prima'

De 25-jarige klonk een beetje in paniek op de boordradio, aangezien zijn auto gevaarlijk op de baan lag en hij er nog uit moest zien te komen terwijl de laatste ronde nog liep. De wedstrijdleiding schakelde een virtual safety car in. Zelf vroeg hij om een rode vlag. 'George was erg vocaal over een rode vlag, maar de VSC neutraliseerde de race ook, dus het was wat mij betreft wel prima. De vraag is hoe snel je de knop indrukt om de VSC te activeren', aldus Wolff. Alonso en Russell zijn eerder op zondag naar de stewards geweest, en nu is het nog afwachten wat daaruit gaat komen. Alonso wordt mogelijk schuldig bevonden van break testen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws