Shovlin gematigd tevreden met P4 en P5: 'Werk te doen als we op het podium willen staan' Formule 1
Formule 1

Shovlin gematigd tevreden met P4 en P5: 'Werk te doen als we op het podium willen staan'

Shovlin gematigd tevreden met P4 en P5: 'Werk te doen als we op het podium willen staan'

Andrew Shovlin is gematigd tevreden met de eindposities van Lewis Hamilton en George Russel tijdens de Grand Prix van Monaco. De ingenieur van de Duitse renstal zag dat het team niet de snelheid had om voor een podium te strijden, waardoor het resultaat een positieve verrassing te noemen is. Op strategisch vlak was er, ondanks de wisselende omstandigheden, niet meer mogelijk voor de achtvoudig constructeurskampioen.

Mercedes bracht dit weekend een updatepakket naar de Grand Prix van Monaco, maar de Duitse renstal was nog altijd geen favoriet voor een podiumplek. Daardoor is men bij Mercedes gematigd tevreden met het resultaat. 'Gezien onze snelheid dit weekend, is een vierde en vijfde plaats geen slecht resultaat', geeft Shovlin toe in het persbericht van Mercedes. 'Uiteindelijk waren we echter niet snel genoeg en hebben we werk te doen als we onze coureurs op het podium willen zien staan. Het team heeft de race zelf goed aangepakt.'

'Er waren momenten waarop onze opties beperkt werden', vervolgt de Brit. Een undercut bleek niet de beste optie met Hamilton, aangezien de snelheid van Carlos Sainz te hoog was. Russell kon ook geen strategische undercut plaatsen. 'We besloten om te wachten op de regen, een safetycar of een rode vlag. Dat gebeurde, maar de overgangsperiode was lastig. Slechts de helft van de baan was nat, maar waar het nat was, was het erg vochtig.'

Shovlin blij dat straf Russell geen invloed had op einduitslag

Een fout van Russell zorgde ervoor dat de gekozen strategie niet perfect verliep. 'Het leek erop dat we op het juiste moment overschakelden, maar George blokkeerde zijn wielen in de opwarmfase.' Russell kon zijn race hervatten, maar de kans op een podium was weg. 'Hij heeft goed werk geleverd door voldoende afstand te creëren ten opzichte van de Ferrari van Leclerc, zodat zijn straf zijn positie niet beïnvloedde toen deze na de race werd toegevoegd', aldus Shovlin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws