Sky Report: ‘Eigenlijk had Red Bull geen keuze, Honda was de enige mogelijke optie’ Formule 1
Formule 1

Sky Report: ‘Eigenlijk had Red Bull geen keuze, Honda was de enige mogelijke optie’

Sky Report: ‘Eigenlijk had Red Bull geen keuze, Honda was de enige mogelijke optie’

In het wekelijkse F1 Report op Sky Sports blikt men vooruit op het komende raceweekend in Frankrijk op circuit Paul Ricard. Ook wordt er met de tafelgasten Oliver Rowland en John Barnard ingegaan op de bekendmaking van de motordeal tussen Honda en Red Bull. Barnard, voormalig ontwerper van Formule 1-auto’s noemt de deal vanzelfsprekend.

Barnard noemt de keuze voor Honda niet opvallend. Volgens de Brit was er in feite nauwelijks een keuze. ‘Red Bull en Renault zijn nu al een tijdje aan elkaar verbonden’, zegt Barnard. ‘Echter zitten ze nu al drie, vier jaar op het zelfde niveau ten opzichte van de andere teams om hen heen. Nu komt het moment dat het contract afloopt dus moet je wat. Aangezien je niet in zee wilt met de concurrentie wat betreft de levering van een motor, ben je aangwezen op Renault of Honda. Het was dus één van de twee.’

Maar ook de keuze tussen die twee leek voor Barnard een gedane zaak. ‘Opnieuw een termijn met Renault zat er gewoon niet in. Zoals gezegd zitten ze al jaren op hetzelfde niveau. Red Bull wil ten koste van alles kampioen worden, dus dan moet je wat. Honda was simpelweg de enige optie over. Natuurlijk zijn ze niet blind en hebben ze gezien hoe het kan mislukken bij bijvoorbeeld McLaren. Maar je moet op dit gebied risico’s nemen. Het is een gok, maar er zat bij Renault gewoon geen schot in de zaak. Er was maar één mogelijke keuze dus.’ (Foto: Red Bull Content Pool)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws