Sleutelfiguren van de FIA mogen kort na vertrek zich niet aansluiten bij F1-team Formule 1
Formule 1

Sleutelfiguren van de FIA mogen kort na vertrek zich niet aansluiten bij F1-team

Sleutelfiguren van de FIA mogen kort na vertrek zich niet aansluiten bij F1-team

De FIA heeft een nieuwe regel geïntroduceerd, die verhindert dat belangrijke personen in het bestuursorgaan zich kort na vertrek aansluiten bij teams in de Formule 1 of andere klassen, zo meldt RaceFans. Dit is om ervoor te zorgen dat teams niet profiteren van vertrouwelijke informatie van de FIA. De figuren zijn namelijk op de hoogte van informatie die voor teams niet toegankelijk hoort te zijn.

Het nieuwe artikel 9.17 van de International Sporting Code noemt restricties in activiteiten die gelden voor presidenten en vice-presidenten van de sport zodra ze hun functie verlaten. 'Een deelnemer die deelneemt aan een FIA-kampioenschap mag geen beroep doen op of gebruik maken van de diensten van een voormalig president van de FIA of een voormalig plaatsvervangend president van de FIA.'

Hetzij als werknemer, onafhankelijke contractant, consultant of anderszins. 'Totdat er zes maanden zijn verstreken sinds de datum waarop ze niet langer de functie van president of vice-president hebben bekleed. In elk geval mag de bovengenoemde deelnemer niet zonder tijdslimiet vertrouwelijke informatie verkregen hebben door een voormalig president van de FIA of een voormalig afgevaardigde van de FIA tijdens hun mandaat', zo luidt het artikel dat slaat op de nieuwe regel.

ISC is verder geüpdatet 

Ook is er een ander deel van de International Sporting Code geüpdatet. De lijst met medewerkers van Formule 1-teams die zich bij de FIA moeten registreren is namelijk uitgebreid. Momenteel zijn teams nu al verplicht om personeel dat de rol van race-ingenieur, sportief directeur, teammanager, teambaas en technisch directeur vervult bij de FIA te registreren. Daar zijn aanpassingen in gemaakt, want de rollen van chief financial officer en chief executive officer zijn aan die lijst toegevoegd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws