Spanning in F1-paddock neemt toe door mogelijke pijnlijke Red Bull-teamorder Formule 1
Formule 1

Spanning in F1-paddock neemt toe door mogelijke pijnlijke Red Bull-teamorder

Spanning in F1-paddock neemt toe door mogelijke pijnlijke Red Bull-teamorder

Lawrence Barretto denkt dat de vorm van Sergio Pérez een serieus probleem kan gaan vormen voor de pitmuur van Red Bull Racing. De senior editor van Formula 1 meldde zich bij de F1 Weekend Warm-Up en ging daar in op wat er gaat gebeuren als de Oostenrijkse renstal gebruik moet maken van een teamorder in Mexico. Dit valt namelijk beslist niet uit te sluiten.

'Ik denk dat dat een grote uitdaging gaat vormen voor Red Bull, Christian Horner en die pitmuur', stelt de Britse redacteur voorafgaand aan het weekend. 'De realiteit is dat ze voor het kampioenschap de coureurs in zo'n scenario om moeten wisselen', voegt hij daaraan toe. Max Verstappen strijdt met Lewis Hamilton om de coureurstitel. Om die strijd gaande te houden moet de Nederlander met zoveel mogelijk punten vertrekken uit Mexico-Stad.

Zijn Mexicaanse teamgenoot, die zonder Red Bull in 2021 niet op de grid had gestaan, weet volgens Barretto dat deze overweging gemaakt wordt binnen zijn team: 'Pérez begrijpt dat ook, maar de 140.000 toeschouwers die hier speciaal voor hem komen, willen niet dat hij dat doet. Intrigerend hoe dat zich gaat ontplooien. Hij zou dit weekend zomaar de Grand Prix kunnen leiden.' Barretto geeft, evenals Sky Sports-presentator Rosa Tennant, toe dat de spanning op de paddock rondom dit probleem hoog ligt.

Pérez 'kijkt het aan'

Pérez zelf heeft aangegeven zich niet al te veel te willen richten op dit scenario. Het is immers ook nog niet zeker of zo'n scenario überhaupt op zal treden. Gebeurt dit wel dan spreekt de Red Bull-coureur van een luxeprobleem, gezien dat betekent dat Red Bull richting een één-twee gaat. Voordat het daadwerkelijk zo ver is, houdt de man uit Guadalajara zich afzijdig.

Poll

Moet Pérez de overwinning uit handen geven als het erop aankomt?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws