Sprintraceformat kan Russell niet bekoren: 'Kan voor onbekende situaties zorgen' Formule 1
Formule 1

Sprintraceformat kan Russell niet bekoren: 'Kan voor onbekende situaties zorgen'

Sprintraceformat kan Russell niet bekoren: 'Kan voor onbekende situaties zorgen'

George Russell is geen fan van het huidige sprintraceformat. De coureur van Mercedes vindt het maar vreemd dat de coureurs maar één training krijgen om de auto aan te voelen en dat de teams na deze training geen aanpassingen meer mogen doen aan de afstelling. Russell denkt dat er in andere sporten geen sprake is van zo weinig voorbereiding voor een wedstrijd.

De regels tijdens sprintraceweekenden worden zeker niet door iedere coureur geliefd. Zo is ook Max Verstappen geen fan van het format en het feit dat de coureurs maar één training hebben voordat de kwalificatie begint. Ook Russell vindt het maar niks dat de teams niets meer mogen veranderen na deze sessie. 'Het kan voor onbekende situaties zorgen, wat voor het racen leuk is, maar het is eigenlijk alsof je een half uur voor de wedstrijd een tennisser een racket geeft en zegt: hier moet je het mee doen', zegt de Mercedes-coureur tegenover Motorsport.com.

Russell voor sluiten fabriek in de winter

De kans is klein dat het sprintraceformat wordt veranderd door de FIA, maar het lijkt een discussiepunt te blijven. De discussie staat voorlopig op pauze, aangezien de zomerstop momenteel bezig is. Dat betekent dat de fabrieken gesloten zijn en niemand aan de auto's mag werken. 'Het is goed voor iedereen in de sport. We zijn allemaal zo vastberaden dat we door blijven vechten, maar iedereen ziet wel dat de pauze van twee weken erg welkom is. Het helpt ons resetten en herstellen, maar het zorgt ook voor nieuwe ideeën om ons nog verder te ontwikkelen.'

'We spreken er ook over om in de winter zo'n pauze in te lassen', vervolgt Russell. In de winter werken de teams vaak keihard om het seizoen zo competitief mogelijk te beginnen. Dat pakte dit seizoen goed uit voor Aston Martin en McLaren die dit jaar een flinke sprong hebben weten te maken. Toch zullen er ook voordelen zijn als de fabrieken ook in winterslaap zouden gaan. 'Dat zou dan meer voor het personeel en de monteurs zijn. Het is een hele zware, intense sport. Ik denk dat het een goede toevoeging gaat zijn', aldus Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws