Steiner: 'Denk dat het uitstekend is dat we nu weer een Schumacher in de Formule 1 hebben' Formule 1
Formule 1

Steiner: 'Denk dat het uitstekend is dat we nu weer een Schumacher in de Formule 1 hebben'

Steiner: 'Denk dat het uitstekend is dat we nu weer een Schumacher in de Formule 1 hebben'

Haas-teambaas Guenther Steiner vindt het de juiste keuze dat Romain Grosjean dit weekend niet in actie zal komen. Grosjean hield brandwonden aan zijn handen over na de zware crash in Bahrein, maar wilde graag meedoen aan de Grand Prix van Abu Dhabi. Uiteindelijk heeft hij toch besloten dit niet te doen. Pietro Fittipaldi zal voor de tweede keer de Fransman vervangen bij Haas.

'Ik heb Romain in de afgelopen dagen niet echt gesproken', begint Steiner bij Sky Sports F1. 'Maar het lijkt goed met hem te gaan. Het was de juiste keuze om hier niet te rijden. Ik denk dat ik hem vandaag even een belletje geef.' Grosjean zal volgend seizoen niet meer terugkeren in de Formule 1 en heeft zijn laatste race voor het Amerikaanse Formule 1-team dus al verreden.

De teamgenoot van de Fransman, Kevin Magnussen, zal volgend jaar ook van de grid verdwijnen, en moet in de eerste vrije training van de Grand Prix van Abu Dhabi zijn stoeltje al afstaan aan toekomstig Haas-coureur Mick Schumacher. 'Het is een spannend moment voor ons, maar ook voor de Formule 1', laat Steiner weten.

'In Duitsland viel het natuurlijk letterlijk in het water, maar ik denk dat het uitstekend is dat we nu weer een Schumacher in de Formule 1 hebben. Vandaag maakt hij kennis met de auto, maar dinsdag (tijdens de Young Drivers Test, red.) gaat hij pas echt aan het werk.' De Italiaanse teambaas blijft zelf echter niet voor de test in Abu Dhabi. 'Ik ga maandag terug naar huis', zegt hij.

'Ik heb veel te doen, want we moeten het team na de pandemie klaarmaken voor een transitiejaar in 2021. We werken naar 2022 en dat is voornamelijk mijn baan in de komende maanden.' De teambaas zal de eerste serieuze meters van Schumacher voor het team dus niet met eigen ogen zien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws