Steiner over Haas:  'Waarom zouden we tijd en geld bij het afval storten?' Formule 1
Formule 1

Steiner over Haas: 'Waarom zouden we tijd en geld bij het afval storten?'

Steiner over Haas:  'Waarom zouden we tijd en geld bij het afval storten?'

Hoewel het team van Haas stijf achteraan staat blijft teambaas Günther Steiner bij zijn standpunt: zijn team gaat de bolide voor dit seizoen niet verder ontwikkelen. Het team wilde de focus al vroeg op 2022 leggen, om zo volgend seizoen de strijd opnieuw in het middenveld aan te kunnen gaan. Volgens hem is het ook onmogelijk om de beslissing te herzien, omdat de windtunnel dan gereset moet worden.

Daarnaast is de constructie van nieuwe modelonderdelen helemaal niet gebudgetteerd is. Voor een klein team als Haas zou de inspanning die nodig is om zeer kleine vooruitgang te boeken, op zijn best veel te groot zijn. 'Zelfs als we veel geld zouden hebben geïnvesteerd, is het maar de vraag of we onszelf hadden kunnen verbeteren. We hadden de zesde of zevende plek in ieder geval niet behaald', vertelt Steiner in een interview met Formel1.de.

'We hadden op zijn best de achtste positie kunnen bekleden, maar het is echt niet de moeite waard om de komende maanden niet in de toekomst te investeren om vervolgens de komende vijf seizoen daar voor te moeten betalen', gaat Steiner verder. Het is overigens ook iets dat meerdere teams doen, vrijwel alle middelgrote of kleine teams gaan zich vroeg of laat focussen op de nieuwe reglementen die volgend jaar hun intrede zullen doen.

Slechts één update voor Haas dit seizoen

'Voor mij heeft het geen enkele zin om op de korte termijn te denken. Je bent in dat geval alleen maar reactief bezig. Dan zit je in mei 2021 met de gebakken peren omdat je nog niets voor 2022 hebt gedaan. Je moet je namelijk ook beseffen dat het in 2022 moeilijker zal worden om de achterstand in te halen, omdat wij ons ook moeten houden aan het budgetplafond', vertelt Steiner.

Wel komt er één update voor de Haas VF21. 'Die gaan we introduceren in Imola, maar dit zal de laatste stap zijn voor de bolide voor dit seizoen. Onze auto is zoals hij is dit seizoen. Het heeft geen zin om de bolide verder te ontwikkelen. Toen we eenmaal in november begonnen, wisten we dat onze achterstand niet meer in te halen was. Waarom zouden we in dat geval tijd en geld bij het afval storten?', vraagt de teambaas zich ten slotte af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws