Update | Berger: 'Ben niet geïnteresseerd in opvolgen van Marko' Formule 1
Formule 1

Update | Berger: 'Ben niet geïnteresseerd in opvolgen van Marko'

Update | Berger: 'Ben niet geïnteresseerd in opvolgen van Marko'

Voormalig Formule 1-coureur Gerhard Berger ziet het gebeuren dat Red Bull Racing over enkele jaren in het Volkswagen-fabrieksteam verandert. De autofabrikant heeft al eerder aangegeven geïnteresseerd te zijn in het internationale podium dat de sport biedt, en met de ouder wordende Dietrich Mateschitz en Helmut Marko gaat de Oostenrijkse renstal op een gegeven moment op zoek moeten naar nieuw leiderschap.

Voor Formel1.de kijkt Berger naar het team van Sergio Perez en Max Verstappen. Hoewel de renstal goed draait, is het de vraag hoe lang kopstukken Marko (77 jaar oud, red.) en Mateschitz (76 jaar oud en tevens eigenaar van Red Bull, red.) het nog volhouden. 'Helmut helpt mee bij dat team tot z'n laatste dag', weet Berger, maar de vraag is hoe lang dat nog is.

De Oostenrijker vervolgt: 'Beide heren zijn nu nog zo fit als een hoentje. Ik denk overigens dat zij de sleutel zijn tot het succes van Red Bull Racing. De drijvende krachten achter dat team, op de coureurs en het topmanagement na, zijn Marko en Mateschitz.' Maar wat als deze drijvende krachten op een gegeven moment besluiten dat het tijd is om van het welverdiende pensioen te genieten?

Dan zal Mateschitz óf het stokje over moeten dragen aan iemand anders die adequaat leiding kan geven over het team, of de boel in de verkoop moeten doen. En laat er nou net een partij zijn die al met Red Bull gepraat heeft, gaf Marko recent toe, en die al jaren met het idee speelt om deel te nemen aan de Formule 1. Deze partij heet Volkswagen.

Kan Volkswagen Red Bull overnemen?

Berger: 'Bij Volkswagen is de Formule 1 de afgelopen tien jaar regelmatig aan de orde geweest. De verhalen van interesse van Porsche, Audi en Volkswagen in de Formule 1 spelen ongeveer elke twee jaar weer op. Het is tot nu toe echter nooit tot een samenwerking gekomen', weet de oud Ferrari-coureur. Nu de sport besloten heeft om richting biobrandstof te gaan, zou dit het zetje in de rug kunnen zijn dat het Duitse autoconcern nodig heeft.

En dus lijkt een intrede van het merk slechts een kwestie van tijd. Als Berger het voor het zeggen had, zou hij zo snel mogelijk een overeenkomst sluiten met een van de bestaande deelnemers: 'Hoe sneller je op de grid staat, hoe eerder je de vruchten kan plukken van de marketingvoordelen die dit met zich meebrengt. Als autofabrikant moet je dan naar een team als Red Bull. Maar misschien denkt Volkswagen er wel heel anders over.'

Update 08.53 (27-03) | Berger: 'Ben niet geïnteresseerd in opvolgen van Marko'

Gerhard Berger zegt niet geïnteresseerd te zijn in het opvolgen van Helmut Marko als adviseur bij Red Bull Racing. Dat vertelt de Oostenrijker tegenover Formel1.de. Zo zegt de huidige baas van de DTM dat hij zich vooralsnog wil focussen op zijn werkzaamheden bij het inmiddels Duitse GT3-kampioenschap.

Berger zei het volgende tegenover het medium wanneer hem ernaar werd gevraagd: 'Een carrière bij Red Bull zou niet bij mijn DTM-taken passen, omdat ik daar voor honderdtien procent bij betrokken ben. Ik wil daar niet alleen tot aan de laatste bocht komen, maar ook echt naar de finish. Als Red Bull mijn hulp nodig heeft, op wat voor manier dan ook, dan ben ik dag en nacht beschikbaar. We zijn al lang vrienden en als goede vrienden zorg je dat je altijd iets voor elkaar kunt doen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws