Steiner over terugkeer Grand Prix van Singapore: 'Ik kijk er naar uit' Formule 1
Formule 1

Steiner over terugkeer Grand Prix van Singapore: 'Ik kijk er naar uit'

Steiner over terugkeer Grand Prix van Singapore: 'Ik kijk er naar uit'

Günter Steiner heeft zich uitgelaten over de terugkeer van de Grand Prix van Singapore, nadat de race in coronatijd niet op de kalender stond. De teambaas van Haas kijkt er naar uit om terug te keren op het circuit. Steiner is met Haas op zoek naar de juiste balans van de auto's om meer punten te scoren. De Italiaan hoopt dat het team meer kennis heeft van het upgradepakket dat in de zomerstop werd aangebracht.

Haas-teambaas Steiner hoopt dat het team zijn slechte vorm kan keren. Ondanks dat het team geen punten in de laatste drie races haalde, hoopt Steiner dat ze meer kennis hebben van het nieuwe pakket dat voor de zomerstop op de auto is gemonteerd. 'We hebben de upgrade in Hongarije getest en daarna in beide auto’s geïntroduceerd na de zomerstop.'

'We hebben geen vergelijking meer tussen auto's, maar we kunnen de toegenomen neerwaartse kracht zien, de gegevens die overeenkomen met de windtunnelgegevens, dus dat is een succes en dat is waar we naar op zoek waren', aldus de Italiaan tegenover The Checkered Flag.

'We moeten een goede balans vinden om hopelijk meer punten te scoren'

Steiner hoopt de komende races wat meer punten te scoren en de juiste balans te vinden: 'Het is altijd moeilijk te begrijpen hoeveel sneller het de auto maakt, maar we zijn ervan overtuigd dat de upgrade heeft gewerkt. Nu moeten we een goede balans vinden voor de auto en hopelijk kunnen we wat meer punten scoren op de circuits die beter bij onze auto passen dan op de hogesnelheidscircuits zoals Spa en Monza.'

De teambaas is blij om terug te keren in Singapore na een afwezigheid van twee jaar: 'We hebben twee races gemist in de covid-seizoenen. Ten eerste Singapore. Het is een nachtrace op een stadscircuit en het is een erg coole plek. Ten tweede Japan, dat naar mijn mening een van de beste circuits ter wereld is. Ik kijk er echt naar uit om naar deze circuits te gaan', aldus de Italiaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws